kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Taylor Swift: Εξηγεί το πραγματικό νόημα πίσω από τραγούδια του "Tortured Poets"

Τι εξήγησε η αγαπημένη star
Text Size:
  • A
  • A
  • A

tt.jpg

φωτογραφία από IG / Taylor Swift
By
KISS 929

Με την κυκλοφορία του 11ου, διπλού album "The Tortured Poets Department", η Taylor Swift ξεκίνησε έναν καινούργιο κύκλο με reviews, υποθέσεις και σενάρια για την πραγματική σημασία πίσω από τα τραγούδια του δίσκου, όμως ευτυχώς για όλους, η ίδια αποφάσισε να εξηγήσει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τους στίχους στα "Fortnight (Featuring Post Malone)", "Clara Bow", "Florida!!! (Featuring Florence + the Machine)", "Who’s Afraid Of Little Old Me?" και "My Boy Only Breaks His Favourite Toys".

Η Taylor έδωσε τις εξηγήσεις της μέσω Amazon, αφού εκεί οι fans μπορούν να ακούσουν τη φωνούλα της να εξηγεί τα πάντα, για ορισμένα από τα δυνατότερα tracks του δίσκου.

"Το 'Fortnight' είναι ένα τραγούδι που επιδεικνύει τα βασικά θεματικά μοτίβα που βρίσκονται σε όλο το album. Ένα από αυτά είναι η μοιρολατρία - η επιθυμία, το μαράζωμα, τα χαμένα όνειρα. Πιστεύω πως είναι ένα πολύ μοιρολατρικό album, μιας που υπάρχουν πολύ δραματικοί στίχοι για τη ζωή και τον θάνατο, όπως το 'I love you, it’s ruining my life', αυτά είναι υπερβολικά, δραματικά πράγματα που μπορείς να πεις, είναι αυτού του είδους το album", ανέφερε η Tay, ενώ για το "Clara Bow" δήλωσε πως είναι στην πραγματικότητα ένας σχολιασμός για όσα έχει δει μέχρι σήμερα στη βιομηχανία της μουσικής.

"Συνήθιζα να κάθομαι σε δισκογραφικές εταιρείες, προσπαθώντας να κλείσω ένα deal όταν ήμουν μικρό παιδί. Και μου έλεγαν 'μας θυμίζεις την τάδε' και μετά έλεγαν το όνομα μιας καλλιτέχνιδας και ανέφεραν κάτι υποτιμητικό για εκείνη, 'όμως εσύ είσαι τόσο καλύτερη από αυτήν σε αυτό και σε εκείνο το στοιχείο'. Και έτσι εκπαιδεύουμε τις γυναίκες να βλέπουν τον εαυτό τους, ως την καινούργια αντικαταστάτρια εκείνης της γυναίκας που είχε κάνει κάτι μεγάλο πριν από εσένα", σχολίασε η Taylor. "Διάλεξα γυναίκες που έχουν κάνει εξαιρετικά πράγματα στο παρελθόν και έχουν υπάρξει τα πρότυπα της μεγαλειότητας στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Η Clara Bow ήταν το πρώτο 'it girl'. Η Stevie Nicks είναι ένας θρύλος και ένα απίστευτο παράδειγμα κάποιας που θέλει να γράφει τραγούδια και να δημιουργεί μουσική".

Για τη συνεργασία της με τη Florence Welch στο "Florida!!!), η Taylor εμπνεύστηκε από το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Dateline".

"Άνθρωποι κάνουν εγκλήματα και αμέσως μετά τι γίνεται; Φεύγουν από την πόλη και πού πάνε; Πάνε στη Florida. Προσπαθούν να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν μία καινούργια ταυτότητα, να χαθούν μέσα στο πλήθος. Νομίζω πως όταν περνάς έναν χωρισμό, υπάρχει ένα μέρος του εαυτού σου που σκέφτεται 'θέλω ένα καινούργιο όνομα, μία καινούργια ζωή, δε θέλω κανείς να ξέρει πού βρίσκομαι ή να ξέρει οτιδήποτε για μένα'. Πού θα πήγαινες για να επανεφεύρεις τον εαυτό σου και να χαθείς στο πλήθος; Στη Florida".

Αναμφίβολα, ένα από τα tracks που έχουν ξεχωρίσει και για πολλούς είναι το καλύτερο του δίσκου, είναι το "Who’s Afraid Of Little Old Me?". Η Taylor το δημιούργησε μόνη της, καθισμένη στο πιάνο, "ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που αισθανόμουν πικρία για όλα τα πράγματα που κάνουμε ως κοινωνία και κουλτούρα στους καλλιτέχνες. Υπάρχουν πολλά για αυτό το concept στο 'The Tortured Poets Department', τι κάνουμε στους συγγραφείς μας, στους καλλιτέχνες, στα δημιουργικά μυαλά; Τους βάζουμε να περάσουν από μία κόλαση, τους παρακολουθούμε να δημιουργούν και μετά τους κρίνουμε. Αγαπάμε να βλέπουμε τους καλλιτέχνες να αισθάνονται πόνο, ακόμα και στο σημείο που - πιστεύω - σαν κοινωνία προκαλούμε αυτόν τον πόνο και μετά βλέπουμε τι επακολουθεί".

Τέλος, για το "My Boy Only Breaks His Favourite Toys" δήλωσε πως είναι μια παρομοίωση, "είναι σαν να είσαι το αγαπημένο παιχνίδι κάποιου, μέχρι να σε σπάσουν και να μη θέλουν να παίξουν ξανά μαζί σου. Νομίζω πολλοί είναι έτσι μέσα σε μία σχέση, νιώθουν να εκτιμώνται από έναν άνθρωπο στην αρχή και μετά, ξαφνικά, μας σπάνε ή αφαιρούν την αξία μας μέσα στο μυαλό τους. Και ακόμα αγκριστρωνόμαστε 'όχι, όχι, όχι, πρέπει να δεις πώς έκαναν όταν με πρωτοείδαν, θα επιστρέψουν σε αυτό το σημείο, θα επιστρέψουν ξανά σε αυτό το σημείο'".

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker