kiss-logo
Now playingROLLING IN THE DEEP ADELE
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

«Θαλάσσια ΑπόΔΡΑΣΗ: Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα»

Διεθνής δράση θεραπευτικής ιστιοπλοΐας της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Από τις 6 έως τις 19 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθούν 2 ιστιοπλοϊκά ταξίδια στον Σαρωνικό κόλπο, για άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) από όλο τον κόσμο.

Η δράση «Θαλάσσια ΑπόΔΡΑΣΗ: Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα» είναι ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (30 Μαΐου).

Στην διάρκεια των δύο ταξιδιών, θα εφαρμοστούν στους συμμετέχοντες που διαβιούν με MS θεραπευτικές τεχνικές ψυχικής ενδυνάμωσης και σωματικής ευεξίας, σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί η σχέση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων αναψυχής με την κοινωνική ενσωμάτωση και την υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Τα δύο ιστιοπλοϊκά ταξίδια στον Σαρωνικό θα πλαισιώσει δράση στις 12 Μαΐου, όπου οι συμμετέχοντες των δύο ταξιδιών θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους. Στη δράση αυτή θα παραβρεθεί η διακεκριμένη καλλιτέχνης MONIKA που φέτος είναι η επίτιμη υποστηρίκτρια της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 

  • Παράλληλα, με την ολοκλήρωση και του δεύτερου ταξιδιού, στις 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί δράση ευαισθητοποίησης προς το κοινό, στην Μαρίνα Αλίμου, όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για την πάθηση, να γνωρίσουν τους συμμετέχοντες και να μάθουν για τα ευεργετικά οφέλη της θεραπευτικής ιστιοπλοΐας μέσα από διάφορες βιωματικές δραστηριότητες.

 

  • Στόχος της ΕΕΣΚΠ είναι να τονίσει ότι η διάγνωση δεν είναι εμπόδιο για ένα άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση να φροντίζει την σωματική και ψυχική του υγεία και να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του.

 

 

 

Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ)
Γραφείο Αττικής: Ηλιούπολη 163 41
Τηλέφωνο: 210 9946733.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker