kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Το Σάββατο είναι η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η 10η κατά σειρά ''Ώρα της Γης'' θα ξεκινήσει από τα Φίτζι και θα τηρηθεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το Σάββατο 19 Μαρτίου είναι η ''ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ''.

 

Σε περισσότερες από 170 χώρες, στις 20:30 τοπική ώρα, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, όπως το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, ενώ όλοι (πολίτες, επιχειρήσεις, κοινότητες κλπ) καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα.

Στόχος της πρωτοβουλίας του Διεθνούς Ταμείου για τη Φύση (WWF) είναι να υπενθυμίσει ότι η ενέργεια που καταναλώνεται έχει ένα κόστος για τον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες να δράσουν για το κλίμα.

Τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ευθύνονται για τα 3/4 των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η 10η κατά σειρά ''Ώρα της Γης'' θα ξεκινήσει από τα νησιά Φίτζι και στη συνέχεια θα τηρηθεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

''Η Earth Hour επιτρέπει στον καθένα – μέσα από ένα εύθυμο γεγονός, διαδραστικές εκστρατείες ή ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης– να γίνουν μέρος της ιστορίας όσον αφορά την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών'', εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Σίνταρθ Ντας, που διευθύνει παγκοσμίως την πρωτοβουλία.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker