kiss-logo
Now playingGANGSTA'S PARADISE COOLIO
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και επηρέασαν τα μουσικά δρώμενα, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 21 Ιουνίου, το 1985 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ποιήτρια και φωτογράφος Lana Del Rey

Το όνομα με το οποίο έγινε διάσημη παραπέμπει στη λάμψη της χολιγουντιανής σταρ Lana Turner και του μοντέλου αυτοκινήτου της Ford, Del Rey. Το πραγματικό της όνομα είναι Elizabeth Grant Woolridge.

Μεγάλωσε στο Λέικ Πλάσιντ. Είναι κόρη επιχειρηματία κι επέλεξε το ψευδώνυμό της επιθυμώντας κάτι που αντανακλά το στυλ της, που παραπέμπει στην παλαιά λάμψη του Χόλιγουντ.

Η Lana χαρακτηρίζει τη μουσική της ως ''Hollywood Sadcore'' και όταν μιλάει για τις επιρροές της αναφέρει τα εξής: Film Noir, Godfather, Hollywood, Marilyn Monroe, Lana Turner, Veronica Lake, 1950's, Elvis, Nina Simone, Kurt Cobain, Bette Davies, Twin Peaks, Frank Sinatra κ.α.

Στο ενεργητικό της προσμετρά αρκετές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων δύο Brit Awards, δύο Billboard Women in Music, δύο MTV Europe Music Awards και ένα Satellite Award, ενώ έχει υπάρξει έξι φορές υποψήφια για βραβείο Grammy και μια φορά για Golden Globe.

 

 

 

 

Φωτογραφία: wallpapers.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker