kiss-logo
Now playingLOVE THE WAY YOU LIE EMINEM FEAT. RIHANNA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 8 Μαΐου, το 1975 γεννήθηκε ο Ισπανός συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός Enrique Iglesias.

Eίναι αναμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική.

Στο ενεργητικό του προσμετρά περισσότερες από δέκα παγκόσμιες περιοδείες που συγκέντρωσαν περισσότερους από 10 εκατομμύρια οπαδούς, ενώ έχει ερμηνεύσει ζωντανά τις επιτυχίες του σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Κέιπ Τάουν, το Μινσκ, το Λονδίνο, το Βελιγράδι, το Σαντιάγο, το Μεξικό και αρκετές άλλες.

Οι συνολικές πωλήσεις των δίσκων του σε άλμπουμ και σινγκλ ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια αντίτυπα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δισκογραφική διαδρομή του Enrique καταγράφει τα περισσότερα Νο. 1 στο Billboard Hot Latin Songs chart και μέχρι σήμερα είναι κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες νούμερο ένα επιτυχίες για τη μεγαλύτερη διάρκεια, από άνδρα solo καλλιτέχνη στο chart. 

Είναι μεταξύ άλλων κάτοχος δύο World Music Awards, αφού βραβεύτηκε στις κατηγορίες "World's Best Selling Latin Performer" και "World's Best Selling Spanish Artist", σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό στις 9 Νοεμβρίου 2008.

Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2020, ο Iglesias κατέχει ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες επιτυχίες στο Greatest All-Latin Artists chart.

 

 

 

 

Φωτογραφία: wallpaperset.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker