kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 4 Μαΐου, το 2020 στην κορυφή του καταλόγου των επιτυχιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά βρισκόταν ο The Weeknd με την τεράστια επιτυχία του Blinding Lights.

Το αληθινό όνομα του νεαρού μουσικού είναι Abel Makkonen Tesfaye. Γεννήθηκε το 1990 και κατάφερε να ενταχθεί στην παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής, ξεκινώντας το 2010 δημοσιεύοντας τα τραγούδια του ανώνυμα στην πλατφόρμα του YouTube.

Το ''Blinding Lights'' είναι ουσιαστικά το δεύτερο σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Weeknd, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο ''After Hours''.

Ο The Weeknd έγραψε και έκανε την παραγωγή στο τραγούδι σε συνεργασία με τους Max Martin και Oscar Holter, με τους Belly και Jason Quenneville να συνεπικουρούν στη σύνθεση του κομματιού.

Με την κυκλοφορία του το ''Blinding Lights'' έγινε Νο.1 επιτυχία σε 32 χώρες συνολικά, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρισε στο δημιουργό του το πέμπτο κατά σειρά νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100 chart.

 

 

 

 

Φωτογραφία: nme.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker