kiss-logo
Now playingLISTEN TO YOUR HEART ROXETTE
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 6 Απριλίου, το 2022 ο Ed Sheeran ανακηρύχθηκε νικητής σε μια δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα της παγκόσμιας επιτυχίας του ''Shape of You'', από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα ο δικαστής Antony Zacaroli έκρινε ότι ο Sheeran ''ούτε σκόπιμα ούτε υποσυνείδητα είχε αντιγράψει'' το τραγούδι του Sami Chokri ''Oh Why''.

Ο Chokri, ένας καλλιτέχνης που εμφανιζόταν σε παραστάσεις με το καλλιτεχνικό όνομα Sami Switch, είχε ισχυριστεί ότι ένα μέρος της σύνθεσης του Sheeran ήταν "εντυπωσιακά παρόμοιο" με το ρεφρέν του δικού του τραγουδιού.

Μετά την απόφαση, ο Sheeran είπε: "Είναι πραγματικά επιζήμιο για τη μουσική βιομηχανία. Υπάρχουν πραγματικά τόσες πολλές νότες αλλά είναι πολύ λίγες οι συγχορδίες που χρησιμοποιούνται στην ποπ μουσική. Είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί ομοιότητα εάν κυκλοφορούν 60.000 τραγούδια κάθε μέρα στο Spotify. Υπάρχουν 22 εκατομμύρια τραγούδια ανά έτος και μόνο 12 νότες διαθέσιμες."

 

 

 

Φωτογραφία: nme.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker