kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου, το 1974 γεννήθηκε ο James Blunt.

Ο James Blunt (του οποίου το αληθινό του όνομα είναι James Hillier Blount) μεγάλωσε χωρίς την παραμικρή μουσική παιδεία, αφού όπως ομολογεί ο ίδιος, η μόνη μουσική που είχε ακούσει μέχρι την ηλικία των 14ων ετών ήταν το ''Happy Birthday'' και το ''Silent Night''. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να σπουδάσει αεροναυπηγική και κοινωνιολογία χωρίς να το θέλει πραγματικά, μέχρι που επέλεξε τελικά να καταταγεί στο στρατό, με τελικό προορισμό τη Βρετανική Βασιλική Ακαδημία.

Το πρώτο άλμπουμ του Blunt έχει πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του UK Albums Chart καθώς και τη δεύτερη θέση του chart στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σινγκλ του Blunt "You're Beautiful" έγινε επίσης Νο. 1 hit στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ αλλά και σε δώδεκα άλλες χώρες, ενώ το ''Back to Bedlam'' ήταν το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από τα άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών chart.

 

 

Φωτογραφία: Instagram.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker