kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σε μερικά λεπτά εξαντλήθηκε η προπώληση των U2

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο άμεση ώστε τα πρώτα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε διάστημα μερικών λεπτών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι U2 αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Μαδρίτη για συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας τους, ύστερα από 13 χρόνια.

To συγκρότημα του Bono και της παρέας του, δεν είχε συμπεριλάβει την πρωτεύουσα της Ισπανίας στις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία 13 χρόνια. Η συναυλία που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι στο πλαίσιο της Experience + Innocence Tour και έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Παρότι μεσολαβεί ένα διάστημα αρκετών μηνών μέχρι τη διεξαγωγή της συναυλίας, η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο άμεση ώστε τα πρώτα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε διάστημα μερικών λεπτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά την εξάντληση των εισιτηρίων αξίας 60 και 70 ευρώ, η τιμή μεταπώλησης τους στην ψηφιακή αγορά εκτοξεύτηκε σε ύψη που άγγιξαν μέχρι και τα 952 ευρώ ανά εισιτήριο.

Όλα τα εισιτήρια διατέθηκαν μέσα από μια μόνο ψηφιακή πλατφόρμα, όμως πολύ σύντομα αρκετοί διαδικτυακοί ιστότοποι άρχισαν να μεταπωλούν τα εισιτήρια σε αυξημένες τιμές με αποτέλεσμα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για υπερβολική αισχροκέρδεια.

Ενώ η χρέωση υπερβολικών τιμών καλύπτεται από το ισπανικό δίκαιο, μέχρι σήμερα δεν είχε σκεφτεί κανείς να επεκτείνει τον νόμο για να καλύψει το διαδίκτυο.

Ο ίδιος ο Ισπανός υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Íñigo Méndez de Vigo, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το τι συνέβη και σχεδιάζει να ενθαρρύνει τις αυτόνομες περιφέρειες να εισαγάγουν νομοθεσία που να απαγορεύσει αυτό το είδος δραστηριότητας στο μέλλον.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker