kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Οι Metallica το πιο δημοφιλές ροκ συγκρότημα του 2017

Τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς της παρουσίασε η Nielsen σχετικά με την παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας αγοράς της, παρουσίασε η Nielsen Media Research σχετικά με την παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής.

Η εταιρεία παγκόσμιας μέτρησης, συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα σχετικά με το τι παρακολουθούν, ακούν και αγοράζουν οι περισσότεροι καταναλωτές, με σκοπό την ενημέρωση για τις συνήθειες του κοινού.

Σύμφωνα με την πρόσφατη αναφορά της Nielsen, για το προηγούμενο έτος ξεχωρίζουν κάποιες συγκεκριμένες τάσεις στη μουσική βιομηχανία:

  • Οι πωλήσεις μουσικής κατέγραψαν πτώση κατά 17,7% σε ετήσια βάση σε πωλήσεις άλμπουμ και κατά 23,4% αναφορικά με τα single.
  • Οι υπηρεσίες streaming ενισχύθηκαν και εδραιώθηκαν περισσότερο καθώς το «κατέβασμα» τραγουδιών αυξήθηκε κατά 58,7%.
  • Η σκηνή της R&B και της hip-hop μουσικής αποτέλεσαν το είδος με την περισσότερη κατανάλωση φέτος για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας το 24,5% της συνολικής κατανάλωσης μουσικής στις Η.Π.Α.
  • H επιτυχία του «Despacito» ήταν πέρα από κάθε φαντασία, καθώς το τραγούδι κατάφερε να προσελκύσει τουλάχιστον 300 εκατομμύρια streams περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο σινγκλ.

 

Επίσης, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου αυξήθηκαν το 2017 (όπως και οι πωλήσεις κασετών) και το βινύλιο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το «Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band» των Beatles.

Επιπλέον, το πιο δημοφιλές ροκ συγκρότημα με βάση τις συνολικές πωλήσεις, ήταν οι Metallica.

Οι Metallica ήταν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα του συγκεκριμένου μουσικού είδους, κυρίως χάρη στην πολυτελή επανέκδοση του άλμπουμ Master of Puppets του 1986 αλλά και την επιτυχία του άλμπουμ Hardwired... to Self-Destruct του 2016.

Όπως συνέβη και με αρκετά συγκροτήματα της ποπ, το hard rock συγκρότημα πούλησε πολλά αντίτυπα από το τελευταίο του άλμπουμ χάρη στην επιτυχημένη πρόσφατη περιοδεία του.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker