kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Σεμινάρια στη σχολή 'Μαθήματα Μαγειρικής'

Διεκδικήστε δωρεάν σεμινάρια στη σχολή 'Μαθήματα Μαγειρικής – Culinary Center & Cookery Club'
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Δηλώστε συμμετοχή στον εβδομαδιαίο διαγωνισμό που πραγματοποιείται στον 92,9 Kiss και την εκπομπή του Γιώργου Παπατριανταφύλλου.

Διεκδικήστε μια υποτροφία για να παρακολουθήσετε δωρεάν μαθήματα μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής που θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη σχολή Μαθήματα Μαγειρικής – Culinary Center & Cookery Club, την πιο δυναμική σχολή στην ταχύρρυθμη εκπαίδευση και στα σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για όλα τα επίπεδα.

 

Η επόμενη κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στην εκπομπή του Γιώργου Παπατριανταφύλλου και αφορά το σεμινάριο: Emulsiflavor.

Εξειδικευμένο, επιστημονικό Masterclass της CHEFistry που επικεντρώνεται στα πλεονεκτήματα της τεχνικής Sous Vide. Η χρήση του Roner και του Vacuum συστήθηκε στη γαστρονομία ήδη από τη δεκαετία του 70. Σήμερα, το “Sous Vide” δεν είναι μόνο η τεχνική της “υπό κενό” μαγειρικής, αλλά πλέον όποιος γνωρίζει, τη διαχειρίζεται ως μία τεχνική μαγειρικής ακριβείας (Precision Cooking).

Ειδικότερα, στο Masterclass θα αναλυθούν:

  • Αυξημένη συντηρησιμότητα κατά την αποθήκευση τροφίμων “υπό κενό¨.
  • Εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη μεριδοποίηση.
  • Μαρινάρισμα του τροφίμου ανάλογα τη μαρινάδα (όξινη, αλκαλική, αλατότητα).
  • Η ορθή χρήση Sous Vide με ειδικό θερμόμετρο
  • Ακριβείς συνθήκες (Πίεση, Χρόνος και Θερμοκρασία) ανά τρόφιμο για το μέγιστο τρυφερό, θρεπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
  • Κατανόηση των αντιδράσεων Maillard, για τη δημιουργία γεύσης και υφής.
  • Ενημέρωση σε HACCP στην ασφάλεια και υγιεινή στην κουζίνα

Στα Μαθήματα Μαγειρικής το πιο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο μαγειρικής και ζαχαροπλαστική, μία φορά το μήνα η πρωτοπόρα σειρά σεμιναρίων «Επιστήμη και Γαστρονομία» σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα Chefistry.

Πως μπορεί η επιστήμη να συμβάλει στη διατροφή και να δημιουργηθούν πιάτα και προϊόντα Υψηλής Γαστρονομικής Αξίας?
 

  • Η επιστήμη του καπνίσματος στα κρέατα
  • Η ώσμωση στη μαγειρική
  • Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική
  • Παρασκευή γαλακτωμάτων, καινοτόμα γαλακτώματα στην υψηλή μαγειρική
  • Τεχνικές της σφαιροποίησης
  • Κρυοξήρανση για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα
  • Η τέχνη της ζύμης, θερμοκρασία και χρόνος ωρίμανσης
  • Food Pairing και υλικά που δίνουν απροσδόκητα γευστικό αποτέλεσμα
  • Η σειρά σεμιναρίων «Επιστήμη και Γαστρονομία» απευθύνεται σε επαγγελματίες chef, f&b, στελέχη του κλάδου τροφίμων και ποτών.

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
The Culinary Center & Cookery Club
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 299
Αγ. Δημήτριος 173 43
Τηλέφωνο: 210 988 2378

 

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για τους γενικούς όρους διαγωνισμού. 

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής όταν ο διαγωνισμός είναι ενεργός.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker