kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις για το Gimme Shelter Film Festival

Τον Οκτώβριο στο Gagarin 205. Με την υποστήριξη του Kiss 92,9
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
Gimme Shelter Film Festival
Στο Gagarin 205
Με την υποστήριξη του Kiss 92,9
 
 

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις για την κάθε προβολή μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Παπατριανταφύλλου, στη ζώνη 16:00 - 19:00

Συντονιστείτε στον Kiss 92,9 και δηλώστε συμμετοχή στους εβδομαδιαίους διαγωνισμούς.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Gimme Shelter Film Festival.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

09

Πόρτες: 20:30

Προβολή: David Bowie Is 22:00

16

Πόρτες: 19:00

Προβολή: Screaming Jay Hawkins: I Put A Spell On Me 19:30

Προβολή: The Rolling Stones: Crossfire Hurricane 22:00

23

Πόρτες: 20:30

Προβολή: Desert Age 21:40

30

Πόρτες: 20:30

Προβολή: Scorpions: Forever and a Day 21:40

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

06

Πόρτες: 19:00

Προβολή: Pulp 19:30

Προβολή: All Things Must Pass 22:00

13

Πόρτες: 19:00

Προβολή: Last Days Here 19:30

Προβολή: We Are Twisted F***ing Sister 22:00

20

Πόρτες: 19:00

Προβολή: American Artifact 19:30

Προβολή: Kurt Cobain: About A Son 22:00

27

Πόρτες: 19:00

Προβολή: The Great Pretender 19:30

Προβολή: Queen: A Night In Bohemia 22:00

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

04

Πόρτες: 19:00

Προβολή: Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο 19:30

Προβολή: The Filth and The Fury 22:00

11

Πόρτες: 20:30

Προβολή: Lo Sound Desert 22:00

AΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21.00David Bowie Tribute Band Live
 
22.00 – Προβολή
DAVID BOWIE IS
Την ταινία θα προλογίσει η Μαρία Μαρκουλή (Δημοσιογράφος/Συγγραφέας)
Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/david-bowie-is


Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00
19:30 – 21:30 – Προβολή
SCREAMIN’ JAY HAWKINS: I PUT A SPELL ON ME
22.00 – 00:00 – Προβολή
THE ROLLING STONES: CROSSFIRE HURRICANE
Για τις ταινίες θα μιλήσουν ο Μωρίς Σιακκής (Ιστορικός Ερευνητής – Συγγραφέας) και ο Γιώργος Μουχταρίδης (Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού).
Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/the-rolling-stones-crossfire-hurricane
 

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21.40 – 23.40 – Προβολή
DESERT AGE
Θα προηγηθεί πάνελ με τους:
Ανδρέα Λάγιο - Nightstalker
Γιάννη Βράζο - Planet of Zeus
Άννα Παπαθανασίου - Puta Volcano
Συντονίζει ο Μάκης Πλαγεράς - dj και μέλος της ιστορικής ομάδας των Psychograndmammas
Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/desert-age
 
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21.40 – 23.40 – Προβολή
SCORPIONS: FOREVER AND A DAY
Θα προηγηθεί πάνελ με τους:
Αλέξανδρο Ριχάρδο (Υπεύθυνο Rockmachine.gr)
Αντώνη Αλεξανδράκη (Εκπρόσωπο του Greek Scorpions Fan Club)
'Εβελυν Παρούση (Μέλος του Greek Scorpions Fan Club)
Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/scorpions-forever-and-a-day

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

DAVID BOWIE IS

Το ντοκιμαντέρ που κατέγραψε την πρωτοποριακή ομώνυμη έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου, το 2013. Η ταινία, μέσω της έκθεσης, παρασύρει το ακροατήριο σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ζωή και την καριέρα του David Bowie, με εκλεκτούς καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων του θρυλικού Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Kansai Yamamoto και του frontman των Pulp Jarvis Cocker, και διερευνά τις ιστορίες πίσω από τα σημαντικότερα γεγονότα και αντικείμενα στην καλλιτεχνική πορεία του Bowie.

Οι επιμελητές της έκθεσης, Victoria Broackes και Geoffrey Marsh, παρέχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους για τα πιο αξιομνημόνευτα μουσικά βίντεο και πρωτότυπα κοστούμια της καριέρας του καθώς και για προσωπικά του αντικείμενα, όπως χειρόγραφους στίχους που δεν έχουν δει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, εξώφυλλα από άλμπουμ, σχέδια του ίδιου και ημερολογιακές καταχωρήσεις, που αποκαλύπτουν τη δημιουργικότητα και τον επαναστατικό χαρακτήρα των ιδεών του David Bowie.

UK, 2013, 99’. Σκηνοθεσία: Hamish Hamilton. Παραγωγός: Katy Mullan. Παραγωγή: Done+Dusted. Εμφανίζονται: Vicky Broackes, Geoffrey Marsh, Kansai Yamamoto, Jarvis Cocker, κ.α.

https://youtu.be/TtmTahfysFQ
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

SCREAMIN’ JAY HAWKINS: I PUT A SPELL ON ME
Το πορτρέτο του σπουδαίου Αμερικανού μουσικού μέσα από τις μαρτυρίες συνεργατών, συναδέλφων και ανθρώπων του περιβάλλοντός του, αλλά και μέσα από αρχειακό υλικό και ντοκουμέντα από τα διάφορα στάδια της καριέρας και της ζωής του. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από συναυλίες, καθώς και σκηνές από ταινίες όπου ο μουσικός εμφανίστηκε ως ηθοποιός. Αφορμή για την ταινία αποτέλεσαν οι δύο τελευταίες συναυλίες που έδωσε ο Screamin’ Jay Hawkins to 1999 στο Ρόδον. Εκεί ξεκίνησαν τα γυρίσματα από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος ακολούθησε τον εκκεντρικό μουσικό και κατέγραψε την ιστορία του μέσα από τις αφηγήσεις του ίδιου. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε το 2001 λίγο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του, με τη συμβολή φίλων και συνεργατών του Screamin’ Jay Hawkins που μίλησαν και μοιράστηκαν τις ιστορίες τους γι’ αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο: ανάμεσά τους η Diamanda Galas, o Eric Burdon και ο Jim Jarmusch.
 
GR, 2001, 102’. Σκηνοθέτης: Νίκος Τριανταφυλλίδης. Παραγωγοί: Φένια Κοσοβίτσα, Αμάντα Λιβανού, Ηρακλής Μαυροειδής, Νίκος Τριανταφυλλίδης. Παραγωγή: Ideefixe Audiovisual Productions. Εμφανίζονται: Diamanda Galas, Monique Hawkins, Screamin’ Jay Hawkins, Jim Jarmusch, Eric Burdon, Arthur Brown.
 
https://youtu.be/LkGblMSm4ws

 

THE ROLLING STONES: CROSSFIRE HURRICANE

The Rise of The Stones

“I was born in a crossfire hurricane and I howled at the morning driving rain”

Το “Crossfire Hurricane είναι ένα ντοκιμαντέρ του Brett Morgen (Kurt Cobain: Montage of Heck) που παρουσιάζει την ιστορία των Rolling Stones με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου των 50 χρόνων της μπάντας. Αυτή η υπέροχη ταινία αφηγείται την ιστορία της συναρπαστικής διαδρομής των Stones, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 ως έφηβους παθιασμένους με τα blues, μέχρι την αδιαμφισβήτητη καθιέρωσή τους ως ροκ ινδάλματα. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, και τα λόγια τους αποτελούν το αφηγηματικό τόξο που συνδέει όλο το αρχειακό υλικό από παλιότερες συνεντεύξεις, συναυλίες, δημοσιεύματα, πολλά από τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά. Λαμβάνοντας τον τίτλο του από ένα στίχο του “Jumpin 'Jack Flash”, το “Crossfire Hurricane” δίνει στον θεατή μια σαφή εικόνα για το τι ακριβώς σημαίνει να είσαι μέρος των The Rolling Stones καθώς η μπάντα ξεπερνά τις επικρίσεις, τα ναρκωτικά, τις διαφωνίες και το θάνατο. Το “Crossfire Hurricane” με την πλήρη συνεργασία και συμμετοχή των Rolling Stones, είναι και θα παραμείνει η απόλυτη ιστορία του μεγαλύτερου rock 'n' roll συγκροτήματος στον κόσμο.

UK, USA, 2012, 111’. Σκηνοθεσία: Brett Morgen. Παραγωγή: Milkwood Films, Tremolo Productions. Συμμετέχουν: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Bill Wyman, Ronnie Wood, Mick Taylor, κ.α.

https://youtu.be/jRodNxDEiYc

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 

DESERT AGE: A ROCK & ROLL SCENE HISTORY

Το “Desert Age” αποτελεί το πρώτο σε βάθος ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της Desert rock ‘n’ roll σκηνής που διαμορφωθηκε στο Coachella Valley της California από τα 60s ως και’ τα 90s. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και προσωπικές ιστορίες που διαμόρφωσαν τη σκηνή όπως είναι σήμερα.

Αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή, έντονη επιθυμία ορισμένων φίλων για ανεύρεση περισσότερων, νέων ασχολιών, σε μία πόλη η οποία προσέφερε πολύ λίγα, οδήγησε σταδιακά στην ανάδειξη ενός από τα πιο σπουδαία και άγνωστα έως τότε μουσικά είδη των αρχών της δεκαετίας του 1990. Αναπτυσσόμενο μέσα σε μία διαφορετική μεν γεωγραφική τοποθεσία, αλλά κατά έναν τρόπο παρεμφερή με το Grunge, αποτέλεσε ένα νέο και λιγότερο διαδεδομένο μουσικό είδος, γνωστό ως “Desert ή Stoner Rock”. Το “Desert Age” χρονογραφεί διαδοχικά την ιστορική εξέλιξη των ανθρώπων, των τόπων και των συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν τη σκηνή και το μουσικό αυτό είδος, φτάνοντας μέχρι την εποχή μας, μέσα από διηγήσεις καλλιτεχνών όπως ο Dave Grohl και ο Joshua Homme.

USA, 2016, 75’. Σκηνοθεσία: Jason Georgiades. Παραγωγή: Jason Georgiades, Trevar Cushing. Εμφανίζονται: Joshua Homme (Queens of the Stone Age), Dave Grohl (Foo Fighters), Brant Bjork (Kyuss), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal). Μουσική: Queens of the Stone Age, Kyuss, Fatso Jetson, Throwrag, Unsound, Yawning Man.

https://youtu.be/z5WjIRjuVH0

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

SCORPIONS: FOREVER AND A DAY
Μετά από 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας και τεράστιων περιοδειών σε όλο τον κόσμο, οι Scorpions το 2010 αποφάσισαν πως είχε έρθει ώρα να αποχαιρετήσουν τη ζωή του ροκ σταρ και να παρουσιάσουν την τελευταία τους περιοδεία. Από τα ξεκινήματά τους ως έφηβοι μουσικόφιλοι στο Aνόβερο, ως μεσήλικες πλέον που θυμούνται με ειλικρίνεια το παρελθόν τους, απολαμβάνουν το παρόν και τη σχέση με τους οπαδούς, τους συνεργάτες τους, αλλά πάνω από όλα μεταξύ τους. Το “Forever and A Day” αποτελεί το πορτρέτο ενός μεγάλου ταξιδιού, μια κατάθεση αγάπης προς τη μουσική. Το «για πάντα» ακολουθείται πάντοτε από μια καινούργια μέρα και αυτός είναι ο τρόπος ζωής που ακολουθούσαν οι Scorpions για να ροκάρουν και να συνεχίζουν μέχρι σήμερα.
DE, 2015, 100’. Σκηνοθέτης: Katja Von Garnier. Παραγωγή: Dokfil Fernsehproduktion, Tempest Film. Εμφανίζονται: Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, James Kottak, Pawel Maciwoda, Peter Amend, κ.α
https://youtu.be/eW8rdz01RnA

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Προπώληση:
  • Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr , τηλεφωνικά στο 11876, και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
  • https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/gimme-shelter-festival/
  • Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο)
  • H τιμη ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για κάθε Δευτέρα, για όλες τις προγραμματισμένες προβολές κ.α. εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.
  • Διαρκείας: 55 ευρώ
  • Το εισιτήριο διαρκείας ισχύει για όλες τις Δευτέρες του φεστιβάλ.

 

Special Events & Καλεσμένοι: Κάθε κινηματογραφικό Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Gagarin 205 συνοδεύεται από εκπλήξεις αλλά και ιδιαίτερους καλεσμένους. Έτσι και το Gimme Shelter Film Festival πρόκειται να φιλοξενήσει ανθρώπους οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα δώσουν τη δική τους ματιά και θα παρασύρουν το κοινό στο υπέροχο rock ‘n’ roll σέλιλοιντ, αλλά και μοναδικούς μουσικούς που με τις εμφανίσεις τους θα κάνουν την συνολική εμπειρία μοναδική.

Χώρος: Ο χώρος διαμορφώνεται ως κινηματογράφος με θέσεις καθήμενων, αλλά μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ταινίες και όρθιος σαν να βρισκόταν σε συναυλία. Το Gagarin 205 διαθέτει μπαρ από τα οποία το κοινό μπορεί και κατά τη διάρκεια των προβολών να απολαύσει το ποτό, το αναψυκτικό ή το σνακ του.

Ταινίες: Το Gimme Shelter Film Festival θα παρουσιάσει μουσικές ταινίες παραγωγής της τελευταίας πενταετίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και αγαπημένα μουσικά ντοκιμαντέρ.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker