kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Τον Bob Dylan επέλεξε η επιτροπή Νόμπελ Λογοτεχνίας, για την απονομή του φετινού βραβείου

Ως στιχουργός και ποιητής, επηρέασε όσο λίγοι τη σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τον Αμερικανό τραγουδοποιό Bob Dylan επέλεξε η επιτροπή Νόμπελ Λογοτεχνίας, για την απονομή του φετινού βραβείου.

Ο Ντίλαν είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλλιτέχνες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν μεγάλη επιρροή στην κοινωνία μέσα από το έργο και τη στάση ζωής τους.

Ο Robert Allen Zimmerman, όπως είναι το αληθινό όνομά του, γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1941 στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών και έγινε διάσημος ως μουσικός, συνθέτης, ποιητής και ακτιβιστής.

Ο Ντίλαν αποτελεί χωρίς αμφισβήτηση μια από τις σημαντικότερες φωνές της Αμερικής, καθώς κατάφερε να συνδέσει το έργο του με τη διαμαρτυρία των νέων, την υπεράσπιση των αδυνάτων και γενικότερα την επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο.

Ως στιχουργός και ποιητής, επηρέασε όσο λίγοι τη σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του.

Όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η Επιτροπή, το Νόμπελ απονέμεται στον Ντίλαν επειδή με το έργο του κατάφερε να δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις, που αντέχουν στο χρόνο και την καθημερινότητα. Ο Dylan πάντως δεν έχει ακόμα απαντήσει στη Σουηδική Ακαδημία, σχετικά με την αποδοχή ή όχι της βράβευσής του.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker