kiss-logo
Now playingTATTOO LOREEN
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Katy Perry – 225 εκατομμύρια για όλα τα δικαιώματα

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τα τραγούδια της Katy Perry δεν ανήκουν ουσιαστικά πια στην ίδια, ύστερα από μια μεγάλη εμπορική συμφωνία που μόλις ανακοινώθηκε.

Ύστερα από φήμες αρκετών μηνών, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της Katy Perry και της Litmus Music, της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην απόκτηση και διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων ηχογραφημένης μουσικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Litmus Music, η εταιρεία αγόρασε το σύνολο του καταλόγου μουσικής της Perry προς 225 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα ποσοστά της Perry σε όλες τις master ηχογραφήσεις και τα πνευματικά δικαιώματα για τα πέντε άλμπουμ που κυκλοφόρησε μεταξύ 2008 και 2020.

Ο Hank Forsyth, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας δήλωσε: "Τα τραγούδια της Katy αποτελούν ουσιαστικό μέρος του παγκόσμιου πολιτιστικού ιστού. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε ξανά με μια τόσο αξιόπιστη συνεργάτιδα, της οποίας η ακεραιότητα λάμπει σε ό,τι κάνει."

Η Litmus Music δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον Όμιλο Carlyle και ένας από τους ιδρυτές της είναι ο Dan McCarroll, πρώην πρόεδρος της Capitol Records, ο οποίος δήλωσε σχετικά: ''Η Katy Perry είναι μια δημιουργική οραματίστρια που έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη φιλανθρωπία. Είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι ξανά μαζί της και να βοηθήσω τη Litmus να διαχειριστεί το απίστευτο ρεπερτόριό της''.

Άλλοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα που έχουν πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής τους και απασχόλησαν τη δημοσιότητα είναι ο Justin Bieber, οι Yes και ο Paul Simon.

 

 

 

 

Φωτογραφία: wallpaper.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker