kiss-logo
Now playingCALM DOWN REMA & SELENA GOMEZ
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Dua Lipa – Νέα υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Για τρίτη φορά αναγκάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με αγωγή για πνευματικά δικαιώματα, αναφορικά με την επιτυχία της ''Levitating'' η Dua Lipa.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα δικαστικά έγγραφα που διέρρευσαν στον τύπο, μια νέα αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο από τον μουσικό παραγωγό Bosko Kante. Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η διάσημη τραγουδίστρια χρησιμοποίησε αποσπάσματα ή ρεμίξ εκδοχές ενός τραγουδιού του Kante για το τραγούδι της, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

''Η κατηγορούμενη δεν ζήτησε ούτε έλαβε κάποια εξουσιοδότηση ή άδεια χρήσης της σύνθεσης ή της ηχογράφησης του τραγουδιού'', όπως αναφέρεται στην αγωγή, ενώ ο Kante είχε ίσως καταλήξει σε προφορική συμφωνία και άρα το κομμάτι του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο αρχικό τραγούδι ''Levitating'', ωστόσο, ποτέ δεν συναίνεσε στην ενσωμάτωση του κομματιού σε επόμενα remix.

Τον Ιούνιο, το συγκρότημα της reggae Artikal Sound System απέσυρε την υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων κατά της Lipa, στην οποία ισχυριζόταν ότι η νεαρή superstar έκλεψε το βασικό hook του ''Levitating'' από το κομμάτι τους ''Live Your Life'' του 2017, ενώ οι τραγουδοποιοί L. Russell Brown και Sandy Linzer έχουν επίσης καταθέσει αίτηση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για το ίδιο τραγούδι, υποστηρίζοντας ότι η Lipa αντέγραψε τη μελωδία του κομματιού από τη σύνθεσή τους ''Wiggle and Giggle All Night'' του 1979.

 

 

 

 

Φωτογραφία: europa.fm
 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker