kiss-logo
Now playingOOPS!... I DID IT AGAIN BRITNEY SPEARS
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και επηρέασαν τα μουσικά δρώμενα, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 8 Ιουνίου, το 1960 γεννήθηκε ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Mick Hucknall, που είναι ευρύτερα γνωστός ως frontman και τραγουδιστής των Simply Red.

O Mick Hucknall γεννήθηκε στο Manchester και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο κολέγιο Tameside και αργότερα τη σχολή καλών τεχνών του Πολυτεχνείου του Μάντσεστερ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ηγήθηκε του punk rock συγκροτήματος Frantic Elevators, ενώ το 1985 δημιούργησε το συγκρότημα των Simply Red, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση αρκετά χρόνια αργότερα.

Στο ενεργητικό τους οι Simply Red προσμετρούν τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, ενώ στις 8 Νοεμβρίου 2019 το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα ακόμα στούντιο άλμπουμ, καταγράφοντας πωλήσεις άνω των 10.000 αντιτύπων στη διάρκεια της πρώτης μόνο εβδομάδας από την κυκλοφορία του.

Το συγκρότημα επανασυνδέθηκε το 2015 και οι συνολικές πωλήσεις των Simply Red ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

 

Φωτογραφία: cdn.wegow.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker