kiss-logo
Now playingRITMO BLACK EYED PEAS FEAT. J BALVIN
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Το κορίτσι πίσω από το όνομα ΑΜΥ

Στις 3 Ιουλίου το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Amy Winehouse.
Text Size:
  • A
  • A
  • A

amy.jpg

Η Έιμι Τζέιντ Γουάινχαουζ ήταν αναμφισβήτητα μια από τις σπουδαιότερες Βρετανίδες τραγουδίστριες και συνθέτριες της ποπ, σόουλ, τζαζ και Rhythm n Blues σκηνής.
By
KISS 929

Στις 3 Ιουλίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Amy Winehouse, όπως ανακοίνωσε στον Βρετανικό τύπο ο μάνατζερ της τραγουδίστριας, Nick Shymansky που είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Το φιλμ είναι αφιερωμένο στο έργο και τη δράση της μοναδικής ερμηνεύτριας. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο φετινό φεστιβάλ φιλμ των Καννών. Η ομάδα παραγωγής της ταινίας έχει βραβευτεί με βραβείο Bafta και είναι η ίδια που στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναλάβει την δημιουργία του ντοκιμαντέρ για τον οδηγό της Formula 1, Ayrton Senna.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πατέρας της Winehouse, Μitch, δηλώνει εντελώς αντίθετος με τον τρόπο παρουσίασης της τραγουδίστριας μέσα από την ταινία, αφού εμφανίζει τον ίδιο να τηρεί κάθε άλλο παρά υποστηρικτική σχέση προς την κόρη του, γεγονός που φυσικά ο ίδιος δεν αποδέχεται ως αληθινό. Η Έιμι Τζέιντ Γουάινχαουζ ήταν αναμφισβήτητα μια από τις σπουδαιότερες Βρετανίδες τραγουδίστριες και συνθέτριες της ποπ, σόουλ, τζαζ και Rhythm n Blues σκηνής. Ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τα δυναμικά της contralto φωνητικά και την μίξη διάφορων μουσικών ειδών.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο ''Frank'', απέσπασε θετικές κριτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και προτάθηκε για βραβείο Μercury. To επόμενο άλμπουμ της ''Back To Black'' που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες βραβείων Γκράμι κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά, και κάνοντας έτσι την Γουάινχαουζ την πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα η οποία κέρδισε πέντε Γκράμι. Το άλμπουμ είναι το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις για την δεκαετία του 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γουάινχαουζ έχει αναγνωριστεί ως επιρροή για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας πολλών γυναικών καλλιτεχνών της σόουλ μουσικής, καθώς και για την ανανέωση της Βρετανικής μουσικής. 

Η Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο. Αιτία του θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης. Η οικογένεια και στενός κύκλος φίλων της παρακολούθησαν την κηδεία της στις 26 Ιουλίου. Το 2011, το άλμπουμ της Amy Winehouse, ''Back To Black'' έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker