kiss-logo
Now playingHOUDINI DUA LIPA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου, το 2020 στην κορυφη του singles chart στο Ηνωμενο Βασιλειο, την Αυστραλια και τη Γερμανια βρισκοταν ο The Weeknd, με την επιτυχια του Blinding Lights.

Ο Abel Makkonen Tesfaye, ο Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός μουσικής που έγινε ευρύτερα γνωστός ως ''The Weeknd'', γνωρισε τεραστια επιτυχια με το δεύτερο σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο ''After Hours''.

Με την κυκλοφορία του το ''Blinding Lights'' έγινε Νο.1 hit σε 32 χώρες, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρισε στο δημιουργό του το πέμπτο κατά σειρά No.1 σινγκλ στο Billboard Hot 100 chart.

Στο Hot R&B Songs Chart κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στις 7 Μαρτίου 2020, χαρίζοντας στον Weeknd το έβδομο Νο.1 στο συγκεκριμένο chart, περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλον καλλιτέχνη.

Στο Digital Song Sales chart, το σινγκλ έφτασε μέχρι την πρώτη θέση στις 23 Μαρτίου 2020, ενώ στις 30 Μαρτίου κατάφερε επίσης να φτάσει στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Στο Rolling Stone Top 100 Songs, έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του chart, μένοντας μια θέση μόνο πίσω από το Νο.1, που ήταν το σινγκλ ''Heartless'' του ίδιου δημιουργού, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία ήταν το πρώτο Νο. 1 σινγκλ του Καναδού τραγουδοποιού.

 

 

φωτογραφία: Instagram.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker