kiss-logo
Now playingBAD HABITS ED SHEERAN
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 16 Φεβρουαρίου, το 1990 γεννήθηκε ο Abel Makkonen Tesfaye, ο Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός μουσικής που έγινε ευρύτερα γνωστός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο ''The Weeknd''.

Η αφετηρία στην καριέρα του έγινε όταν ανέβασε ανώνυμα κάποια τραγούδια στο YouTube με το όνομα The Weeknd το 2010.

Το 2015 ο Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κατείχε τις πρώτες τρεις θέσεις στο Billboard Ηot R&B chart, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του με τίτλο ''After Hours''.

Το ''Blinding Lights'', που ξεχώρισε μέσα από αυτό το άλμπουμ έγινε Νο.1 επιτυχία σε 32 χώρες συνολικά και είναι το τραγούδι που έχει παραμείνει περισσότερο από κάθε άλλο στο Hot 100 chart, με 90 εβδομάδες παραμονής.

Στο ενεργητικό του ο Weeknd προσμετρά τέσσερα βραβεία Grammy, 20 Billboard Music Awards, έξι American Music Awards, 17 Juno Awards, και ήταν υποψήφιος για ένα Όσκαρ. Έχει πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια σε φυσικές πωλήσεις και είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις συνολικά στη μουσική βιομηχανία.

 

 

Φωτογραφία: billboard.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker