kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Δέκα γραμματόσημα με θέμα το έργο των Pink Floyd πρόκειται να διατεθούν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Έξι από τα εξώφυλλα διάσημων άλμπουμ του συγκροτήματος έχουν επιλεγεί για να κοσμήσουν εικαστικά αντίστοιχο αριθμό γραμματοσήμων
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Pink Floyd έχουν αναμφισβήτητα γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει 75 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερα από 300 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

Η βρετανική υπηρεσία των Βασιλικών ταχυδρομείων πρόκειται να κυκλοφορήσει μια συλλογή από γραμματόσημα προς τιμήν των σπουδαίων, πρωτοπόρων μουσικών.

Δέκα γραμματόσημα πρόκειται να διατεθούν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, στις 7 Ιουλίου 2016. Έξι από τα εξώφυλλα διάσημων άλμπουμ του συγκροτήματος έχουν επιλεγεί για να κοσμήσουν εικαστικά αντίστοιχο αριθμό γραμματοσήμων, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα γραμματόσημα θα παρουσιάζουν εικόνες από ζωντανές εμφανίσεις του Ντέιβιντ Γκίλμορ και της παρέας του.

Τα έξι κλασικά εξώφυλλα άλμπουμ που έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό είναι τα: The Piper At The Gates Of Dawn, Atom Heart Mother, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals και The Endless River.

Τα υπόλοιπα τέσσερα γραμματόσημα θα κοσμούν φωτογραφίες, από την εμφάνιση του συγκροτήματος στο UFO club το 1966 καθώς και τις περιοδείες The Dark Side of the Moon (1973), The Wall Tour (1981) και The Division Bell του 1994.

Τα γραμματόσημα θα διατεθούν για προπαραγγελία μέσω του ιστότοπου της Royal Mail.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker