kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

''Έφυγε'' από τη ζωή ο Prince

Ο Prince έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1982 με την κυκλοφορία του άλμπουμ του ''1999."
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του, ο ξαφνικός θάνατος του Prince.

Ο καλλιτέχνης ''έφυγε'' στην ηλικία των 57 ετών, στην έπαυλη όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή Paisley Park στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Prince Rogers Nelson όπως ήταν το πραγματικό όνομα του συνθέτη και ερμηνευτή, είχε νοσηλευτεί στις 15 Απριλίου ύστερα από ένα επεισόδιο με την υγεία του που ανάγκασε το προσωπικό του αεροπλάνο να προσγειωθεί στο Ιλινόις. Την επόμενη μέρα ο Prince εμφανίστηκε κανονικά σε συναυλία του, αντιμετωπίζοντας όπως διέρρευσε μια απλή ίωση που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Ο Prince έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1982 με την κυκλοφορία του άλμπουμ του ''1999." Είχε κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί με Όσκαρ για τη σύνθεση ''Purple Rain'' που ντύνει ηχητικά την ομώνυμη ταινία του 1984. Η εν λόγω σύνθεση σημείωσε πωλήσεις της τάξης των 13 εκατομμυρίων αντίτυπων στις Η.Π.Α., ενώ παρέμεινε για 24 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard chart.

Ύστερα από μια καταγγελία της συζύγου του Al Gore (πρώην Αντιπροέδρου των Η.Π.Α.), στην ένωση Parents Music Resource, οι μουσικές κυκλοφορίες του καλλιτέχνη έφεραν υποχρεωτικά το γνωστό σήμα ακαταλληλότητας για ανηλίκους. 

Το 1996 παντρεύτηκε τη χορεύτρια Mayte Garcia, με την οποία έκανε ένα γιο, ο οποίος όμως γεννήθηκε με το σύνδρομο Pheiffer και πέθανε μια εβδομάδα αργότερα. Το ζευγάρι χώρισε το 1999. Άλλες διάσημες με τις οποίες είχε συνδεθεί είναι η Kim Basinger, η Sinead O'Connor, η Carmen Electra και η Madonna. 

Ο Prince ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει διάκριση για Νο1 άλμπουμ, σινγκλ και ταινία την ίδια περίοδο. Εκτός από τα τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, την υπογραφή του φέρει επίσης το ''Manic Monday'' των Bangles και το ''Nothing Compares 2 U'' της Sinead O'Connor, ενώ έχει συμμετάσχει στο ''Like A Prayer'' της Madonna.

Το 2010, το όνομα του τραγουδιστή συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη ''μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο''.

Οι συνολικές πωλήσεις του καλλιτέχνη ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια σε αντίτυπα.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker