kiss-logo
Now playingCATCH KOSHEEN
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

John Lennon, σε δημοπρασία

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μαλλιά ενός μέλους των Beatles έχουν πουληθεί, εντούτοις...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Μια τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για περισσότερα από 35 χιλιάδες δολάρια. Η τιμή εκκίνησης ξεπέρασε το ποσό των 12 χιλιάδων 11 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου οίκου δημοπρασίας στο Ντάλας.

Αρχικός κάτοχος του περίεργου σουβενίρ ήταν ο Klaus Baruck, ένας κομμωτής από το Αμβούργο, ο οποίος είχε επιμεληθεί την εμφάνιση του διάσημου μουσικού στην ταινία ''How I Won the War'', μια μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται στη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μαλλιά ενός μέλους των Beatles έχουν πουληθεί, εντούτοις σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για τη μεγαλύτερη ''τούφα'' από τα μαλλιά του Lennon που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οίκου δημοπρασιών, η τιμή αγοράς δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ''μια σπάνια και σημαντική ευκαιρία".

Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι ο John Lennon έχασε τη ζωή του στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, όταν ο θαυμαστής του Μαρκ Τσάπμαν, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον τραγουδιστή έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτήριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο τελευταίος επέστρεφε από την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened, που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του. Ο Τσάπμαν είχε προσεγγίσει τον Λένον νωρίτερα την ίδια ημέρα, κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του, αποσπώντας μάλιστα ένα αυτόγραφο.

Μετά την επιστροφή του Λένον από το στούντιο ηχογράφησης, ο Τσάπμαν τον πυροβόλησε πισώπλατα, συνολικά τέσσερις φορές.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker