kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Ρεκόρ πωλήσεων μετά θάνατον για τον Bowie

Νούμερο ένα στο Billboard chart για πρώτη φορά στην Αμερική
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, άλμπουμ του David Bowie βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του Billboard 200 chart.

H πρόσφατη κυκλοφορία του καλλιτέχνη που απεβίωσε πριν από λίγες μέρες συγκλονίζοντας με την απουσία του τον κόσμο της μουσικής και αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, έχει τίτλο ''Blackstar''. Ο ''Λευκός Δούκας'' έφυγε μάλιστα από τη ζωή, δυο μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Το ''Blackstar'' έμελλε να γίνει το πρώτο του άλμπουμ, που φτάνει στην πρώτη θέση του USA Billboard 200 chart.

Κυκλοφόρησε στις 8 Ιανουαρίου από την ISO/Columbia Records και οι πωλήσεις του στη διάρκεια της πρώτης μόνο εβδομάδας ξεπέρασαν τον αριθμό ρεκόρ των 181.000 σε αντίτυπα, για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η Nielsen Music, η εταιρεία που παρακολουθεί τις πωλήσεις δίσκων ανά τον κόσμο από το 1991 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αμέσως επόμενη κυκλοφορία του καλλιτέχνη που σημείωσε υψηλό αριθμό πωλήσεων είναι εκείνη του 2013, όταν το άλμπουμ ''The Next Day'' κατάφερε να πουλήσει 85.000 αντίτυπα στη διάρκεια της πρώτης μόνο εβδομάδας κυκλοφορίας του.

Αναφορικά με τις πωλήσεις του άλμπουμ στη Μεγάλη Βρετανία, η νέα κυκλοφορία του Bowie, έχει ήδη ξεπεράσει τις πωλήσεις της Adele, κατά 28.000 αντίτυπα.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker