kiss-logo
Now playingDOV'E L'AMORE CHER
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Έφυγε από τη ζωή ο Lemmy των Motorhead

''Έχασα έναν από τους καλύτερους φίλους μου, θα μου λείψει για πάντα. Ήταν ένας πολεμιστής και ένας θρύλος''
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Ίαν Φρέιζερ "Lemmy" Κίλμιστερ (Ian Fraser Kilmister) ήταν Άγγλος μπασίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του χέβι μέταλ συγκροτήματος Motörhead, όπως και για τη συμμετοχή του στους Hawkwind στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Ο Lemmy γεννήθηκε στο Μπάρσλεμ του Στάφορντσαϊρ της Αγγλίας, την παραμονή Χριστουγέννων του 1945. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν τριών μηνών και αναγκάστηκε να μείνει με την μητέρα και την γιαγιά του. Λίγα χρόνια αργότερα, η μητέρα του παντρεύτηκε τον ποδοσφαιριστή της Πλίμουθ Αργκάιλ, Τζορτζ Ουίλις και ο Κίλμιστερ αναγκάστηκε να μείνει με τον πατριό του και τα δύο του παιδιά. Φοίτησε στο σχολείο Ysgol Syr Thomas Jones, όπου του έδωσαν το παρατσούκλι "Lemmy" λόγω της φράσης "lend me" που χρησιμοποιούσε για να ζητάει δανεικά χρήματα.

Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αφού είδε τους Beatles ζωντανά και εντάχθηκε στους The Sundowners. Στα 17 του χρόνια, μετακόμισε στο Στόκπορτ μαζί με την κοπέλα του, Κάθι, με την οποία έκανε ένα γιο. Εκεί, έγινε μέλος των Rainmakers, των The Motown Sect και το 1965, εντάχθηκε στους The Rockin' Vickers με τους οποίους κυκλοφόρησε τα σινγκλ "Zing! Went the Strings of My Heart", "It's Alright" και "Dandy" μέσα σε ένα χρόνο μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "CBS".

Το 1967, μετακόμισε στο Λονδίνο και συγκατοίκησε με τον Νόελ Ρέντινγκ, μπασίστα του σχήματος του Τζίμι Χέντριξ. Ο Lemmy ξεκίνησε να δουλεύει σαν μεταφορέας του προαναφερθέντος συγκροτήματος, ενώ το 1969 κυκλοφόρησε το δίσκο "Escalator" με τους Sam Gopal. Στη συνέχεια, έγινε μέλος των Opal Butterfly οι οποίοι διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα.

Ο Λέμι, αντιμετώπιζε την ασθένεια του καρκίνου με την οποία είχε διαγνωστεί, και ακόμα και στην ηλικία των 70 ετών, ήταν ένας από τους τελευταίους αληθινούς ροκ σταρ. Ο ίδιος μάλιστα έλεγε για τον εαυτό του ότι :''Δεν κάνω τίποτα το ιδιαίτερο, απλά παίζω μουσική ροκ εν ρολ''.

Ο Ozzy Osbourne των Black Sabbath δήλωσε για την απώλεια: ''Έχασα έναν από τους καλύτερους φίλους μου, θα μου λείψει για πάντα. Ήταν ένας πολεμιστής και ένας θρύλος, θα σε συναντήσω στην άλλη πλευρά...''

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker