kiss-logo
Now playingCOCO JUMBO MR. PRESIDENT
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Παγκόσμιο ρεκόρ για το Thriller

Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής που γίνεται 30 φορές πλατινένιο
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Michael Jackson γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1958, αλλά έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 25 Ιουνίου το 2009. Θεωρείται αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της ποπ μουσικής και του θεάματος. Ο «Βασιλιάς της Ποπ» τιμήθηκε μεταξύ άλλων μετά θάνατον με Βραβείο Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

Το άλμπουμ Thriller, που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του 1982, κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 105 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records.

Ο συγκεκριμένος δίσκος έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 8 βραβεία Grammy, ενώ μέσα από αυτό ξεχώρισαν επτά συνθέσεις που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Top10.

Από το 1982 και για δυόμιση χρόνια παρέμεινε στην κορυφή του Billboard για 37 συνεχόμενες εβδομάδες.

Το 1984, το ''Thriller'' ήταν το πρώτο άλμπουμ που έγινε 20 φορές πλατινένιο με βάση τις πωλήσεις του, ενώ 31 χρόνια μετά την κυκλοφορία του καταρρίπτει ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ όντας το πρώτο άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής που γίνεται 30 φορές πλατινένιο.

Το “Thriller” αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας, τόσο για τον 20ο όσο και για τον 21ο αιώνα καταφέρνοντας να σπάσει τα μουσικά σύνορα και να αλλάξει την ποπ μουσική.

Το διάρκειας 14 λεπτών video clip για το τραγούδι από το ομότιτλο άλμπουμ, είχε σκηνοθετήσει ο John Landis, και είχε προκαλέσει πολλά σχόλια με την κυκλοφορία του το 1983, τόσο για την διάρκειά του όσο και για το κόστος του, το οποίο είχε φτάσει στα $500,000.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker