kiss-logo
Now playingROLLING IN THE DEEP ADELE
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Η πειρατεία καταστρέφει τους καλλιτέχνες λένε οι Μetallica

Η παράνομη διακίνηση μουσικής αναγκάζει τους καλλιτέχνες να επιστρέψουν στην εφηβική ηλικία...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Η παράνομη διακίνηση μουσικής αναγκάζει τους καλλιτέχνες να επιστρέψουν στην εφηβική ηλικία όταν η μόνη πηγή εισοδήματος ήταν οι ζωντανές εμφανίσεις». Αυτό δηλώνει ο Kirk Hammett των Metallica στην ψηφιακή εκπομπή Let There Be Talk, που παρουσιάζει ο κωμικός ηθοποιός Dean Delray.

Το 2000 οι Metallica είχαν διχάσει τους οπαδούς του συγκροτήματος με την απόφασή τους να κινηθούν δικαστικά ενάντια στην πλατφόρμα διακίνησης αρχείων μουσικής Napster.

Η υπόθεση «Metallica εναντίων Napster» ήταν η πρώτη περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και παράνομης χρήσης ψηφιακού ήχου που έγινε γνωστή.

Το συγκρότημα πήρε την απόφαση όταν ανακάλυψε ότι ένα από τα τραγούδια τους που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει με το soundtrack της ταινίας Mission: Impossible II, είχε διαρρεύσει στα ραδιόφωνα μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Οι Metallica απαίτησαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια για όλα τα τραγούδια τους από το Napster και τελικά η υπόθεση λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σαν αποτέλεσμα όμως περισσότεροι από 330.000 χρήστες που είχαν κατεβάσει τη μουσική τους απαγορεύτηκαν για πάντα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Kirk Hammett: «Σκεφτόμασταν πως μετά από 20 χρόνια θα κοιτάζουμε πίσω και θα είμαστε σίγουροι πως κάναμε το σωστό, όμως η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν άλλαξε. Δεν καταφέραμε να αλλάξουμε κάτι. Έγιναν όλα ξαφνικά. Ήταν ξαφνικά πολύ εύκολο να αποκτήσεις μουσική αλλά δεν ήταν απαραίτητο να πληρώσεις για αυτήν. Όλο αυτό το θέμα με τη δωρεάν διάθεση μουσικής, απλά έφερε τους περισσότερους από τους καλλιτέχνες στην εφηβική τους ηλικία, όταν ξεκινούσαν την καριέρα τους και ο μόνος τρόπος να κερδίσουν κάποια χρήματα ήταν να εμφανιστούν στη σκηνή ενός club».

Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Metallica πάντως: «Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στις μέρες μας. Μόνο που τώρα οι περισσότερες από τις μπάντες δεν παίζουν στα αλήθεια, και αυτό είναι το μοναδικό που μας διαχωρίζει από το σύνολο».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker