kiss-logo
Now playingWATER TYLA
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Τεράστια αύξηση στις πωλήσεις των Roxette έφερε ο θάνατος της Fredriksson

Η μουσική των Roxette έγινε κατά πολύ δημοφιλέστερη, ύστερα από τη δημοσίευση της δυσάρεστης είδησης.....
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η μουσική των Roxette έγινε κατά πολύ δημοφιλέστερη, ύστερα από τη δημοσίευση του θανάτου της τραγουδίστριας τους.

Η Marie Fredriksson έφυγε πρόωρα από τη ζωή την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, αφήνοντας ένα πραγματικά ανεκπλήρωτο κενό, όχι μόνο στους φίλους του συγκροτήματος ή των 80's και 90's γενικότερα, αλλά και στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε για περισσότερα από 15 χρόνια.

Ύστερα από την ανακοίνωση του δυσάρεστου γεγονότος, οι ψηφιακές πωλήσεις τόσο του συγκροτήματος, όσο και των προσωπικών άλμπουμ της Fredriksson, αυξήθηκαν κατά 770% στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Nielsen Music.

Η σημαντική αυτή αύξηση, καταγράφεται μάλιστα την πρώτη και τη δεύτερη μέρα από την ανακοίνωση του θανάτου, και μεταφράζεται σε περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια audio και βίντεο on-demand μεταδόσεις.

Η λίστα με τα δημοφιλέστερα τραγούδια των Roxette, περιλαμβάνει το «It Must Have Been Love», του οποίου οι ψηφιακές μεταδόσεις αυξήθηκαν στις 1,4 εκατομμύρια στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, έναντι των 209.000 δυο μέρες νωρίτερα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης των 560%.

Αντίστοιχα, το αγαπημένο σινγκλ του συγκροτήματος «Listen to Your Heart» κατέγραψε πωλήσεις 700.000 έναντι 119.000, ενώ το «The Look» ακολουθεί με αύξηση της τάξης των 606% στο ίδιο διάστημα.

Οι Roxette κατείχαν συνολικά 12 θέσεις στο Billboard Hot 100, με έξι από τις επιτυχίες τους να καταλαμβάνουν μια σημαντική θέση στο Top 10, ενώ η σύνθεσή τους «It Must Have Been Love» ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο χιτ των 90’s στο Hot 100 chart.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker