kiss-logo
Now playingCRUEL SUMMER TAYLOR SWIFT
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Ο Jon Bon Jovi διοργανώνει δωρεάν γεύματα για άστεγους και άπορους

«Κάνε το καλό πράξη». Αυτό είναι το μήνυμα που επιθυμεί να διαδώσει στο όλο τον κόσμο ο Jon Bon Jovi...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Κάνε το καλό πράξη». Αυτό είναι το μήνυμα που επιθυμεί να διαδώσει στο όλο τον κόσμο ο Jon Bon Jovi, μέσω των JBJ Soul Kitchens.

Ο Jon Bon Jovi εγκαινίασε το πρώτο εστιατόριο της σειράς JBJ Soul Kitchen στην περιοχή Red Bank του New Jersey τον Οκτώβριο του 2011, ενώ ένα δεύτερο εστιατόριο εγκαινιάστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στην περιοχή Toms River.

Όλοι ανεξαιρέτως είναι ευπρόσδεκτοι στο εστιατόριο του Jon Bon Jovi, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν αναγράφεται καμία τιμή προϊόντος στον κατάλογο του εστιατορίου. Σε αντάλλαγμα για τη σίτισή τους, οι καλεσμένοι έχουν την επιλογή να καταθέσουν ως δωρεά για το γεύμα τους το ποσό των 20 ευρώ. Το αντίτιμο αυτό καλύπτει τη δική τους σίτιση και ενός άλλου ακόμα.

Εναλλακτικά, έχουν την επιλογή να βοηθήσουν στις εργασίες της κουζίνας ή στο σερβίρισμα.

Μια ώρα εθελοντικής εργασίας αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν γεύμα για τον ενδιαφερόμενο και την οικογένειά του μέχρι τέσσερα μέλη.

Σύμφωνα με το motto του εστιατορίου άλλωστε: «Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος στα τραπέζια, όπου στο μενού υπάρχουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αξιοπρέπεια και σεβασμός».

Τα δυο JBJ Soul Kitchen εστιατόρια είναι για πολλούς κάτοικους της περιοχής ένα δεύτερο σπίτι τους, όπως οι ίδιοι δηλώνουν. Ο Jon και η σύζυγός του Dorothea Hurley, που διευθύνουν το project, δηλώνουν από την πλευρά τους ότι δεν κάνουν καμία διάκριση στους καλεσμένους τους.

«Πολλοί από τους ανθρώπους που βλέπεις στο εστιατόριο είναι άστεγοι. Ωστόσο εμείς εδώ είμαστε πάντα διακριτικοί και είναι σίγουρο ότι ακόμα και αν το γνώριζες αυτό, μάλλον δε θα μπορούσες να διακρίνεις τους συγκεκριμένους πέντε ανάμεσα στους υπόλοιπους».

Όπως αναφέρει ακόμα ο Jon: «Ήταν ιδέα της Dorothea. Απλά μια μέρα μου είπε την ιδέα της και ήταν καταπληκτική. Ένα μεγάλο μέρος από τα τρόφιμα που προσφέρουμε προέρχεται από δωρεές και με το σύστημα της εθελοντικής εργασίας σχεδόν όλα τα τραπέζια μας είναι καθημερινά γεμάτα».

Σύμφωνα με την Dorothea, ένα ακόμα εστιατόριο της σειράς θα εγκαινιαστεί τον επόμενο χρόνο, στο campus του Πανεπιστημίου Rutgers, για όλα τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα διατροφής, στη διάρκεια των σπουδών τους.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker