kiss-logo
Now playingAS IT WAS HARRY STYLES
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Οι Top10 καλλιτέχνες όλων των εποχών, σύμφωνα με το Billboard.

H ιστορία του Billboard αντικατοπτρίζει την ίδια την ιστορία της ποπ και της ροκ μουσικής...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Πρόσφατα συμπληρώθηκαν τα 125 χρόνια παρουσίας του Billboard, του θεσμού που δημιουργήθηκε για την καταμέτρηση και την τήρηση αρχείων, σχετικά με την εβδομαδιαία δημοτικότητα τραγουδιών και άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων για τα 125 χρόνια του, το Billboard αποφάσισε να ταξινομήσει όλους τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που κυριάρχησαν στα chart στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το Top 125 με τους δημοφιλέστερους στην ιστορία της μουσικής.

Οι Top 125 όλων των εποχών, επιλέχθηκαν με βάση τις επιδόσεις και τη διάρκεια παραμονής τους στο Billboard Hot 100 songs και το Billboard 200 albums chart.

Ο θεσμός του Billboard Hot 100 songs chart ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου του 1958, ενώ η πρώτη καταγραφή του Billboard 200 albums chart ακολούθησε μερικά χρόνια αργότερα, στις 17 Αυγούστου 1963.

Μέσα από την παρατήρηση και την καταγραφή των στοιχείων, μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει, ότι η ιστορία του Billboard αντικατοπτρίζει την ίδια την ιστορία της ποπ και της ροκ μουσικής.

Σημαντικότερο συγκρότημα όλων των εποχών αναδεικνύεται όπως είναι αναμενόμενο, το συγκρότημα των Beatles, που καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Rolling Stones, ο Elton John, η Mariah Carey και η Madonna.

Οι Beatles κατακτούν την κορυφή του Top 125 Artists of All Time chart, καθώς έχουν τα περισσότερα Νο.1 τραγούδια αλλά και άλμπουμ. Στον κατάλογο του Hot 100 songs, τα θρυλικά «σκαθάρια» εμφανίζονται 20 φορές, με μοναδικό ανταγωνιστή την Mariah Carey που ακολουθεί με 18, ενώ έχουν επίσης 19 No. 1 άλμπουμ στο Billboard 200 chart, με δεύτερο στον κατάλογο τον Jay-Z που ακολουθεί με 14. Τα 19 άλμπουμ των Beatles έμειναν στην κορυφή του chart για 132 εβδομάδες συνολικά, με δεύτερο στην κατάταξη τον Garth Brooks, που ακολουθεί με 52 εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Απριλίου 1964, οι Beatles κατέλαβαν και τις πέντε θέσεις του Τop 5, στο Hot 100 chart με πέντε διαφορετικά τραγούδια τους, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλοτε κανένα άλλο συγκρότημα ή καλλιτέχνης.

Αυτό είναι το Τοp 10 όλων των εποχών, σύμφωνα με το Billboard:
 

1. The Beatles
2. The Rolling Stones
3. Elton John
4. Mariah Carey
5. Madonna
6. Barbra Streisand
7. Michael Jackson
8. Taylor Swift
9. Stevie Wonder
10. Chicago.
 
 
 
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker