kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Επενδύστε τα χρήματά σας στο ταλέντο των μουσικών

Ένα ομόλογο ύψους 560 εκατ. δολαρίων θα είναι συνδεδεμένο με τα δικαιώματα των καλλιτεχνών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αν είστε φανατικός συλλέκτης μουσικής και οπαδός των κορυφαίων εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας, έχετε την ευκαιρία να επενδύσετε τα χρήματά σας βγαίνοντας κερδισμένοι από την εμπορική συμφωνία.

Η εταιρία SESAC, που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα πολλών σημαντικών καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισε να εκδώσει ένα ομόλογο ύψους 560 εκατ. δολαρίων, που θα είναι συνδεδεμένο με τα τηλεοπτικά και τα ραδιοφωνικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Το ομόλογο θα είναι εγγυημένο από τη συμφωνία και θα ανταποκρίνεται στα έσοδα από διάφορες πηγές, όπως είναι η άδεια μετάδοσης του μουσικού έργου σε χώρους όπως είναι τα εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, καταστήματα, club κλπ.

Το ομόλογο θα εκδοθεί μάλιστα σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος θα καλύψει το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων και θα έχει μεταβλητό επιτόκιο, ενώ το δεύτερο μέρος θα καλύψει το ποσό των 530 εκατομμυρίων με σταθερό επιτόκιο.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρία προχωρά στη σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας, για την προστασία των 35.000 περίπου καλλιτεχνών που εκπροσωπεί. Ανάμεσα στα ονόματα των καλλιτεχνών που θα έχουν αυτού του είδους την εκπροσώπηση, είναι η Adele, ο Bob Dylan, ο Neil Diamond και άλλοι.

Το ενδιαφέρον για τέτοιου είδους συναλλαγές έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, επειδή τα ομόλογα πληρώνουν συνήθως υψηλότερα επιτόκια από τα παραδοσιακά χρεόγραφα που συνδέονται με το χρέος των καταναλωτών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.

Η έκδοση του ομολόγου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από την εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, Guggenheim Securities.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker