kiss-logo
Now playingSOMETHIN' STUPID ROBBIE WILLIAMS & NICOLE KIDMAN
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

O Ed Sheeran είναι ο καλλιτέχνης που ακούστηκε περισσότερο το 2018

Αυτή είναι η λίστα με τους 10 καλλιτέχνες που ακούστηκαν περισσότερο στη Μεγάλη Βρετανία...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Ed Sheeran είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες μεταδόσεις στη Μεγάλη Βρετανία για το 2018, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα νέο άλμπουμ.

Ο Sheeran βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην κορυφή του chart με τους δέκα καλλιτέχνες που ακούστηκαν περισσότερο, με τους Βρετανούς να καταλαμβάνουν τις εννέα από τις δέκα πρώτες θέσεις.

Ο Ed Sheeran κατάφερε να ξεπεράσει σε σύνολο μεταδόσεων τον Calvin Harris που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ οι Little Mix βρίσκονται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία PPL που καταγράφει τις δημόσιες μεταδόσεις των μουσικών θεμάτων.

Ο νεαρός τραγουδοποιός αποτελεί φαινόμενο, καθώς έχει καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή στη διάρκεια των τριών από τα τέσσερα τελευταία χρόνια, και έχει καταλάβει την πρώτη θέση του Top 10 με βάση το σύνολο των μεταδόσεων πέντε φορές συνολικά από το 2011 που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ.

Οι Little Mix, έχουν επίσης καταφέρει να βρίσκονται στο Τοp 5 Chart για τρίτη χρονιά στη σειρά.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μια θέση στο Top 10 είναι η Rita Ora, οι Coldplay, η Dua Lipa και η Pink. Η τελευταία μάλιστα, είναι η μόνη στη λίστα που δεν είναι βρετανικής καταγωγής.

 

Το τραγούδι που ακούστηκε περισσότερο στη διάρκεια του 2018 ήταν το «Feel It Still» των Portugal the Man, ενώ το Top 5 συμπληρώνουν οι Rudimental με το «These Days», oι Liam Payne και Rita Ora με το «For You», ο Calvin Harris και η Dua Lipa με το «One Kiss» και ο George Ezra με το «Shotgun».

Ο Peter Leathem, διευθύνων σύμβουλος της PPL, δήλωσε: «Κάθε δημόσια μετάδοση σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και άλλα μέσα, καταγράφεται και αποτελεί σημαντικό δείκτη διαδραστικότητας της μουσικής στη χώρα, οπότε η PPL είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπήρξε ένα επιτυχημένο 2018 για τα μουσικά ταλέντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Ed Sheeran διατηρεί και πάλι τη θέση του ως πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Calvin Harris και οι Little Mix έχουν επίσης διατηρηθεί στο Top 5, βοηθώντας τη βρετανική μουσική βιομηχανία να παραμείνει στην κορυφή».

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker