kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Στο Dirty Dancing η πιο αγαπημένη σκηνή χορού

Στην ταινία Dirty Dancing περιλαμβάνεται η δημοφιλέστερη σκηνή χορού...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η ταινία blockbuster της δεκαετίας του '80, περιλαμβάνει τη δημοφιλέστερη σύμφωνα με μια έρευνα, σκηνή χορού από όλες τις αντίστοιχες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα, η σκηνή του φινάλε στην ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Emile Ardolino, με πρωταγωνιστές την Jennifer Grey και τον Patrick Swayze, ψηφίστηκε σε δημοσκόπηση ως η Νο.1 σκηνή χορού όλων των εποχών.

Το «Dirty Dancing» ανταγωνίστηκε με επιτυχία εξίσου αγαπημένες ταινίες με θέμα το χορό, όπως το «Grease», το «Singin in the Rain» και άλλες.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η ταινία «Saturday Night Fever» κατέκτησε την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση, ενώ το «Flashdance» κατέλαβε την πέμπτη θέση. Άλλες ταινίες με κεντρικό θέμα τις χορευτικές ικανότητες, που ξεχώρισαν στη δημοσκόπηση, είναι το «West Side Story» και το «Step Up».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Έλαβαν μέρος 1000 άτομα, 22% των οποίων ήταν ηλικίας 18-24 και δήλωσαν λάτρεις του χορού. Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι οι περισσότεροι νέοι, ηλικίας κάτω των 25 ετών θα προτιμούσαν να ασχοληθούν με το hip-hop, είδος χορού το οποίο δηλώνουν ότι τους συνεπαίρνει μόνο ένα ποσοστό 7% από τους συμμετέχοντες μεγαλύτερων ηλικιών.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της έρευνας αποτέλεσε η επιτυχία που σημείωσαν σύγχρονα φιλμ με θέμα το χορό, όπως το «The Greatest Showman» και το «La La Land» που κατά γενική ομολογία ενέπνευσαν μια μεγάλη μερίδα θεατών να ασχοληθούν με το χορό.

 

Αυτή είναι η λίστα με τα φιλμ που περιλαμβάνουν τις καλύτερες σκηνές χορού, σύμφωνα με το δείγμα των Βρετανών:

  1. Dirty Dancing (1987)
  2. Grease (1978)
  3. Singin' In the Rain (1952)
  4. Saturday Night Fever (1978)
  5. Footloose (1984)
  6. Flashdance (1983)
  7. Pulp Fiction (1994)
  8. West Side Story (1961)
  9. Step Up (2006)
  10. The Breakfast Club (1985).

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker