kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

H Annie Lennox μιλά για την Ημέρα της Γυναίκας

Την ιδέα του «Παγκόσμιου Φεμινισμού» προωθεί η Annie Lennox, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Την ιδέα του «Παγκόσμιου Φεμινισμού» προωθεί η Annie Lennox, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η 64χρονη τραγουδίστρια που έχει γράψει τη δική της σελίδα στην ιστορία της μουσικής, ως μέλος των θρυλικών Eurythmics αλλά και μέσα από την προσωπική της πορεία στη δισκογραφία, ενθαρρύνει όλους τους άνδρες να στηρίξουν την ιδέα του φεμινισμού και της προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Η Lennox συνεργάστηκε φέτος με την Apple Music για να παρουσιάσει ένα βίντεο μέσα από το οποίο προωθεί το μήνυμα του φεμινισμού.

Στο διάρκειας περίπου δυο λεπτών βίντεο, η ίδια αφηγείται την ιστορία των γυναικών όπως εξελίχθηκε τα τελευταία 100 χρόνια, με τη βοήθεια του Ed Sheeran, της Mary J. Blige, της Dua Lipa και του προτεινόμενου για Όσκαρ ηθοποιού Richard E. Grant που εμφανίζονται επίσης.

Σύμφωνα με την Lennox: «Ο όρος Παγκόσμιος Φεμινισμός σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να είναι μέρος της ίδιας κατάστασης. Δεν σημαίνει ότι ο δικός μου φεμινισμός είναι διαφορετικός από τον δικό σου. Είμαστε όλοι μέρος ενός διαλόγου που σκοπό έχει να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους πιο κοντά».

«Όσο και αν έχει σημειωθεί πρόοδος, υπάρχουν τόσο πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν», δηλώνει η Annie Lennox σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού καναλιού ITV.

«Η μια στις τρεις γυναίκες έχουν υποστεί φυσική ή σεξουαλική βια στη διάρκεια της ζωής τους. Αν δεν ξεκινήσουμε ένα διάλογο με τα νέα αγόρια και τους άντρες, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε συμπεριφορές και απόψεις, όπως είναι απαραίτητο να συμβεί».

Στο σύντομο βίντεο εμφανίζονται ακόμα οι Hozier, Emeli Sande, Paloma Faith, Yola, Ade Adepitan, Richa Chadha και άλλοι, ενώ στην playlist που δημιούργησε η Lennox ειδικά για την περίπτωση, συμμετέχουν με τραγούδια τους διάσημες γυναίκες της μουσικής βιομηχανίας όπως η Cardi B, η Pink, η Halsey και η Camila Cabello μεταξύ άλλων.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker