kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Σε δημοπρασία η συλλογή έργων του George Michael

Tον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί δημοπρασία στην οποία θα διατεθούν έργα της συλλογής του σπουδαίου μουσικού...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Είναι γνωστό ότι ο George Michael άφησε πίσω του ένα σπουδαίο μουσικό έργο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει ήδη δημοσιευτεί μέσα από τις κυκλοφορίες των δίσκων του.

Ωστόσο, εκτός από τη μουσική του κληρονομιά, ο George Michael είχε στην κατοχή του και μια σημαντική συλλογή από σύγχρονα έργα τέχνης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο θα διεξαχθεί μια δημοπρασία στην οποία θα διατεθούν μερικά από τα έργα της προσωπικής συλλογής του σπουδαίου μουσικού. Τη δημοπρασία των έργων έχει αναλάβει ο οίκος Christie’s.

Αρκετοί από τους καλλιτέχνες που ανήκουν στη νεότερη γενιά καλλιτεχνών και είχαν δημιουργήσει αίσθηση στη Μεγάλη Βρετανία, στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και του '90, περιλαμβάνονται στη δημοπρασία, μεταξύ των οποίων ο Damien Hirst, η Tracey Emin και η Sarah Lucas.

Σύμφωνα με τον Cristian Albu, συνιδρυτή του γνωστού οίκου δημοπρασιών, ο Μichael συνήθιζε να επενδύει τα χρήματά του σε έργα νέων εκπροσώπων των εικαστικών τεχνών, μερικούς από τους οποίους γνώριζε και είχε αναπτύξει προσωπική σχέση μαζί τους.

«Αρχικά γνώρισε την Tracey Emin και ύστερα από αυτό η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η Tracey τον συνέστησε στην υπόλοιπη παρέα καλλιτεχνών. Από τότε, εκείνος επισκέπτονταν τακτικά τα στούντιο τους και εκείνοι ήταν μόνιμοι καλεσμένοι στις συναυλίες του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Albu.

Περισσότερα από 200 έργα τέχνης πρόκειται να διατεθούν στην επερχόμενη δημοπρασία πάντως, μεταξύ των οποίων και το περίφημο έργο μοντέρνας τέχνης του Hirst «The Incomplete Truth», η τιμή εκκίνησης του οποίου εκτιμάται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο βρετανικές λίρες.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker