kiss-logo
Now playingFAMILY AFFAIR MARY J. BLIGE
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Oι Red Hot Chili Peppers ζωντανά από τις πυραμίδες της Αιγύπτου

Oι Red Hot Chili Peppers διοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία στις πυραμίδες της Αιγύπτου...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ελάχιστοι είναι οι καλλιτέχνες που είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν ζωντανά τη μουσική τους από την περιοχή της Γκίζας, στις περίφημες πυραμίδες της Αιγύπτου. Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από παλαιότερα σωζόμενα κτίσματα στην παγκόσμια ιστορία. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι μάλιστα το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Το 1971 οι Pink Floyd εμφανίστηκαν μπροστά από το συγκεκριμένο μνημείο παγκόσμιας ιστορίας, ερμηνεύοντας τη μουσική τους σε μια συναυλία που έμεινε ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη ροκ μουσική, ενώ οι σπουδαίοι Grateful Dead εμφανίστηκαν τρεις φορές στον ίδιο χώρο επτά χρόνια αργότερα.

Το 2019 οι Red Hot Chili Peppers επιχειρούν να αποτυπώσουν το δικό τους στίγμα, ανακοινώνοντας την απόφασή τους να διοργανώσουν μια μεγάλη συναυλία στις πυραμίδες της Αιγύπτου, ακολουθώντας τα βήματα άλλων σπουδαίων μουσικών που προηγήθηκαν, όπως δηλαδή του Frank Sinatra, της Shakira, της Mariah Carey και της Kylie Minogue.

Το συγκρότημα από το Λος Άντζελες ανακοίνωσε σήμερα ότι η συναυλία τους θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου, σε συνέχεια της επερχόμενης περιοδείας τους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά μάλιστα από σήμερα.

Εντούτοις, δεν είναι σίγουρο ότι το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει νέο υλικό στο επόμενο διάστημα, καθώς οι Red Hot Chili Peppers δηλώνουν ότι το follow-up άλμπουμ του «The Getaway» που ηχογραφήθηκε το 2016, θα καθυστερήσει αρκετά.

Σε μια συνέντευξη σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ντράμερ του συγκροτήματος, Chad Smith, δηλώνει ότι η ηχογράφηση νέου υλικού έχει καθυστερήσει λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 στο Λος Άντζελες και την ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών και οδήγησε σε αναγκαστική εκκένωση της περιοχής για περίπου 295.000 ανθρώπους.

«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για το νέο άλμπουμ, που στην περίπτωσή μας σημαίνει ότι συναντηθήκαμε όλοι σε ένα δωμάτιο και αρχίσαμε να βάζουμε κάποιες νότες και κάποιους ήχους σε τάξη. Αλλά τότε ξεκίνησε η πυρκαγιά. Το οίκημα στο οποίο εργαζόμασταν δεν κάηκε, αλλά αναγκαστήκαμε να το εγκαταλείψουμε και ήταν αδύνατο να επιστρέψουμε στο σημείο. Αναγκαστήκαμε τότε να σταματήσουμε κάθε εργασία».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker