kiss-logo
Now playingSENORITA SHAWN MENDES & CAMILA CABELLO
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Για πρώτη φορά πέρασε στο Top 40 το «Last Christmas»

Το πιο αγαπημένο τραγούδι των Χριστουγέννων, δεν είχε εντούτοις ποτέ ανέβει στη λίστα με τα 40 δημοφιλέστερα...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το πιο αγαπημένο σύμφωνα με πολλές έρευνες τραγούδι των Χριστουγέννων, δεν είχε εντούτοις ποτέ ανέβει στη λίστα με τα 40 δημοφιλέστερα του Billboard Hot 100, αν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 34 χρόνια.

Ο George Michael και ο Andrew Ridgeley κυκλοφόρησαν το «Last Christmas» ως Wham!, τον Δεκέμβριο του 1984 με τη μορφή σινγκλ βινυλίου 7 ιντσών.

Η σύνθεση και η παραγωγή ανήκε στον George Michael. Το τραγούδι αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα είναι αμέτρητες οι διασκευές και εναλλακτικές εκτελέσεις που συμπληρώνουν την ιστορία του, μερικές από καταξιωμένους και άλλες από πρωτοεμφανιζόμενους ή λιγότερο σημαντικούς καλλιτέχνες.

Πρόσφατα, η Nielsen Music παρουσίασε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το τραγούδι των Wham! παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε όλους τους δείκτες επιτυχιών.

Σύμφωνα με αυτά, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας το «Last Christmas» μεταδόθηκε 22,3 εκατομμύρια φορές από τα ραδιόφωνα των Ηνωμένων Πολιτειών και 14,4 εκατομμύρια φορές από όλες τις πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής, ενώ 6.000 φορές αγοράστηκε διαδικτυακά.

Ειδικότερα, στο Holiday 100 chart που καταγράφει τα θεματικά τραγούδια όλων των ειδών, το «Last Christmas» κατάφερε να φτάσει μέχρι τη θέση No. 7.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, το κλασικό θέμα των Wham! κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του, στο Hot 100 chart του Billboard και μάλιστα στο Top 40, καθώς ανέβηκε από τη θέση Νο. 43 που βρισκόταν στη θέση 34, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση μέχρι σήμερα στο chart των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker