kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Αυτό είναι το τραγούδι με τις περισσότερες ψηφιακές μεταδόσεις

Πρόσφατα, το τραγούδι κατάφερε να ξεπεράσει τις 1,6 δισεκατομμύρια ψηφιακές μεταδόσεις...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, η σύνθεση «Bohemian Rhapsody» των Queen, αποτελεί πια το classic rock τραγούδι με τις περισσότερες ψηφιακές μεταδόσεις όλων των εποχών.

Το εμβληματικό σινγκλ γράφτηκε το 1975 για να συμπεριληφθεί στο πολύ δημοφιλές άλμπουμ των Queen «A Night At The Opera».

Πρόσφατα, το τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο ο Freddie Mercury, κατάφερε να ξεπεράσει τις 1,6 δισεκατομμύρια ψηφιακές μεταδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από όλες τις γνωστές πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής.

Το τραγούδι των Queen, διατηρεί τον τίτλο του ως ένα από τα σπουδαιότερα όλων των εποχών, αφού έχει μεταξύ άλλων ενταχθεί στο Grammy Hall of Fame από το 2004.

Στη διάρκεια των 43 χρόνων από την κυκλοφορία του, έχει επίσης ψηφιστεί αρκετές φορές από το μουσικόφιλο κοινό ως το πιο αγαπημένο τραγούδι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η καλλιτεχνική αξία του «Bohemian Rhapsody» είναι αναγνωρισμένη στη διάρκεια των ετών, είναι όμως γεγονός ότι στα τέλη του 2018 το τραγούδι σημείωσε μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία χάρη στην κυκλοφορία της ομώνυμης βιογραφικής ταινίας που συνεχίζει να καταγράφει τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

Ο Lucian Grainge, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Group, δήλωσε: «Το Bohemian Rhapsody είναι ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια, γραμμένο από ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα στην ιστορία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ότι αυτό το τραγούδι εξακολουθεί να εμπνέει νέους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ακόμα και ύστερα από δεκαετίες από την ημερομηνία κυκλοφορίας του».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker