kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Η Mariah Carey απολαμβάνει την «ετήσια» επιτυχία της

Αιτία είναι φυσικά η επιτυχία της, που αποτελεί ένα από τα soundtrack των Χριστουγέννων...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Mariah Carey είναι ξανά επίκαιρη, όπως κάθε τέτοια εποχή. Αιτία είναι φυσικά η επιτυχία της «All I Want For Christmas Is You», που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα κλασικά soundtrack των Χριστουγέννων.

Το all time classic των τελευταίων ετών, όπως κάθε χρόνο επιστρέφει στο Billboard Hot 100 chart ανεβαίνοντας στην 29η θέση, ενώ καταφέρνει επίσης να αγγίξει την 23η θέση του Digital Song Sales αλλά και τη θέση Νο.30 στο Streaming Songs chart με ψηφιακές πωλήσεις της τάξης των 14,4 εκατομμυρίων.

Η θεματική επιτυχία της Carey, έχει επίσης εξασφαλίσει μέχρι σήμερα 23,1 εκατομμύρια ραδιοφωνικές μεταδόσεις για το 2018, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς αυτή την περίοδο, για τα περισσότερα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο.

To «All I Want for Christmas Is You», κυκλοφόρησε αρχικά το 1994 ως το πρώτο σινγκλ που ξεχώρισε από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της. Τη σύνθεση και την παραγωγή υπογράφει η Mariah Carey σε συνεργασία με τον Walter Afanasieff που είναι γνωστός για το έργο του με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι: Whitney Houston, Barbra Streisand, Christina Aguilera, Ricky Martin, Leona Lewis, Richard Marx, Lionel Richie, Michael Bolton, Toni Braxton, Andrea Bocelli και άλλοι.

Πρόκειται σίγουρα για τη μεγαλύτερη από τις επιτυχίες της Carey και είναι το ενδέκατο κατά σειρά τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς οι συνολικές πωλήσεις του ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με αναφορά της Nielsen Music πάντως, τα έσοδα μόνο από τα πνευματικά δικαιώματα του «All I Want for Christmas Is You», είχαν ξεπεράσει το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2017.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι η Carey απολαμβάνει ταυτόχρονα την επιτυχία με την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ «Caution», που βρίσκεται στην πέμπτη θέση του Billboard 200 chart και την πρώτη θέση του Top R&B/Hip-Hop Album chart.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker