kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Η Rihanna απαγόρευσε στον Trump να χρησιμοποιεί τη μουσική της

H τραγουδίστρια θέτει ένα φραγμό στην ενδεχόμενη μετάδοση της μουσικής της για πολιτικούς λόγους...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αρκετοί είναι οι διάσημοι καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν τεθεί κατά του προέδρου Donald Trump και των πολιτικών του αποφάσεων. Μερικοί μάλιστα έχουν απαιτήσει δημόσια από τον πρόεδρο να μην κάνει χρήση της μουσικής τους στο πλαίσιο της προεκλογικής ή μετεκλογικής του καμπάνιας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Rolling Stone, η Rihanna ως νόμιμη εκπρόσωπος των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής της, διεκδίκησε δικαστικά το δικαίωμα στην απαγόρευση χρήσης των τραγουδιών της και το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της.

Με αυτό τον τρόπο, η τραγουδίστρια θέτει ένα φραγμό στην ενδεχόμενη μετάδοση της μουσικής της για πολιτικούς λόγους.

Επιπλέον, οι νομικοί εκπρόσωποι της Rihanna επικοινώνησαν γραπτώς με το προεδρικό γραφείο για την επίδοση της απόφασης του δικαστηρίου που ρυθμίζει την αντιδικία μεταξύ των δυο μερών.

Όπως φαίνεται, το γραφείο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είχε καταβάλει ένα συνολικό ποσό στην BMI, την εταιρία που αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα των συνθετών, των στιχουργών και των εκδοτών, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μουσική καλλιτεχνών του καταλόγου για δημόσια ακρόαση.

Η Rihanna λοιπόν, ύστερα από τη δικαστική απόφαση, απέσυρε τα τραγούδια της από τον συγκεκριμένο κατάλογο και ανακάλεσε το δικαίωμα του Trump να αναπαράγει δημόσια μέρος ή το σύνολο της μουσικής της.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker