kiss-logo
Now playingU & UR HAND PINK
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Νέα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Prince

Η μουσική του ήταν απόλαυση για τις αισθήσεις. Είναι τιμή μου να επιμεληθώ εγώ αυτό το ντοκιμαντέρ...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Όπως διαβάζουμε στο περιοδικό Variety, η Αμερικανή σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Ava DuVernay, εργάζεται για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του Prince.

Η πολυτάλαντη DuVernay, που έχει μεταξύ άλλων προταθεί δυο φορές για βραβείο Όσκαρ και έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα, έχει μάλιστα εξασφαλίσει τη συνεργασία των κληρονόμων του καλλιτέχνη από τη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι, η σκηνοθέτης θα έχει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και το παλαιότερο υλικό του Prince, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει ένα εμπεριστατωμένο και κυρίως πρωτότυπο ντοκιμαντέρ.

Το φιλμ της DuVernay δεν είναι το μοναδικό όμως που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, καθώς όπως επίσης ανακοινώθηκε, η Apple Music προχωρεί στην παραγωγή ενός ακόμα ντοκιμαντέρ γύρω από την πρώτη περίοδο του Αμερικανού καλλιτέχνη, με έμφαση στην αξιομνημόνευτη συναυλία που έδωσε στην πόλη του το 1983 με αφορμή το άλμπουμ «Purple Rain» που έχει γράψει ιστορία.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του Variety, η Ava DuVernay έχει ήδη σημειώσει πρόοδο στην προεργασία του ντοκιμαντέρ, αφού έχει ξεκινήσει την ενασχόλησή της εδώ και μήνες. Σκοπός της είναι να αποτυπώσει στην οθόνη τη μαγεία της μουσικής και να αποδείξει πως σε ο,τι αφορά τη ζωή του πρόωρα χαμένου καλλιτέχνη «Νothing compares to Prince».

«Ήταν μια πραγματική ιδιοφυΐα. Η μουσική του ήταν απόλαυση για τις αισθήσεις. Είναι τιμή μου να επιμεληθώ εγώ αυτό το ντοκιμαντέρ και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε από την οικογένειά του. Θα κάνω το φιλμ με τον μόνο τρόπο που γνωρίζω – με την καρδιά μου», ήταν τα λόγια της DuVernay.

Το νέο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μέσα από το συνδρομητικό κανάλι του Netflix, ενώ η περίοδος προβολής και για τα δυο δημιουργήματα τοποθετείται κάπου στο 2019.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker