kiss-logo
Now playingMWAKI ZERB
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Οι Cure με νέα περιοδεία για τα 30 χρόνια του άλμπουμ τους

Θα εμφανιστούμε σε θέση headliner σε περίπου 20 φεστιβάλ το επόμενο καλοκαίρι, κυρίως στην Ευρώπη...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Cure πρόκειται να εμφανιστούν σε περίπου 20 μεγάλα φεστιβάλ σε πόλεις της Ευρώπης, στη διάρκεια του επόμενου έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του frontman και τραγουδιστή τους στην εφημερίδα The Guardian.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Robert Smith είχε αποκαλύψει την πρόθεση των μελών του συγκροτήματος να ηχογραφήσει νέο υλικό στους προσεχείς μήνες καθώς και να ξεκινήσει μια νέα περιοδεία. Σε ερώτηση δημοσιογράφου είχε μάλιστα απαντήσει ότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν σε θέση headliner στο περίφημο φεστιβάλ Glastonbury 2019.

«Αν και έχουμε εμφανιστεί εκεί τρεις φορές στο παρελθόν, δεν ήταν ποτέ με τις καλύτερες συνθήκες για εμάς. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν πάντως αρκετά άλλα φεστιβάλ για να εμφανιστούμε».

Ο Robert Smith επανήλθε πάντως στο θέμα, δηλώνοντας μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ότι το συγκρότημα σκοπεύει να εμφανιστεί σε αρκετά φεστιβάλ.

«Θα εμφανιστούμε σε θέση headliner σε περίπου 20 φεστιβάλ το επόμενο καλοκαίρι, κυρίως στην Ευρώπη», αναφέρει ο τραγουδιστής και συμπληρώνει την ανάρτησή του με τις παραπομπές στην επίσημη ιστοσελίδα και τον λογαριασμό του συγκροτήματος στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες.

Ο Smith, πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει να ξεκινήσουν μια νέα περιοδεία με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για το κλασικό τους άλμπουμ «Disintegration». Το όγδοο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ των Cure, είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο του 1989 από τη Fiction Records και θα συμπληρώσει 30 χρόνια παρουσίας στη δισκογραφία τον επόμενο χρόνο.

Στην Ελλάδα πάντως, θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά στις 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Ejekt festival, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του 92,9 Kiss.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Βρετανικής εφημερίδας, ο Robert Smith αποκάλυψε ότι με δυσκολία έχει καταφέρει να γράψει μερικούς νέους στίχους στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, εμπνεύστηκε αρκετά όμως από την εμπειρία του στο φετινό Meltdown Festival που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Λονδίνο.

Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1993, επιλέγεται ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης στον οποίο αναθέτουν την ευθύνη της καλλιτεχνικής επιμέλειας και της διαμόρφωσης του line up. Στο παρελθόν έχουν κάνει χρέη επιμελητή σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Elvis Costello, o David Bowie, o Nick Cave, o Jarvis Cocker, o Morrissey, η Patti Smith και άλλοι. Στο φεστιβάλ του 2018, την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε αναλάβει ο Robert Smith.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός και τραγουδιστής των Cure, η ενασχόλησή του με νέα συγκροτήματα μέσα από τη διαδικασία της διαμόρφωσης του line up, αποδείχτηκε πάρα πολύ παραγωγική.

«Το Meltdown με ενέπνευσε ώστε να δημιουργήσω κάτι μέσα από την ακρόαση των νέων συγκροτημάτων. Είμαι ενθουσιασμένος από τον ενθουσιασμό τους. Έτσι, αν δεν καταφέρω να προχωρήσω με τη νέα μουσική θα απογοητευτώ πολύ, διότι αυτό θα σημαίνει ότι τραγούδια τους δεν ήταν αρκετά καλά».

Άλλωστε, όπως συμπληρώνει: «Έχω δεσμευτεί στον εαυτό μου, να μπω ξανά στο στούντιο και να δημιουργήσω νέα τραγούδια για το συγκρότημα, κάτι που δεν έχω κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια».

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker