kiss-logo
Now playingFAMILY AFFAIR MARY J. BLIGE
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Ιστορικό ρεκόρ για τους Metallica και το κλασικό άλμπουμ τους

Το κλασικό πια άλμπουμ των Metallica κατακτά μια σπουδαία θέση στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το «Metallica» (επίσης γνωστό και ως The Black Album λόγω του μαύρου εξώφυλλου), αποτέλεσε το πέμπτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ των Metallica. Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1991 από την Elektra Records και γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Το ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες και το Βανκούβερ. Την παραγωγή του είχε αναλάβει ο Καναδός παραγωγός Bob Rock, που είναι γνωστός από τη συνεργασία του με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Aerosmith, οι Bon Jovi, οι Mötley Crüe, ο Bryan Adams, o Michael Bublé και αρκετοί άλλοι.

Με την ημερολογιακή ολοκλήρωση αυτής της εβδομάδας το κλασικό πια άλμπουμ των Metallica κατακτά μια σπουδαία θέση στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, αφού καταφέρνει να συμπληρώσει 500 συνεχόμενες εβδομάδες παραμονής στο Billboard 200 chart.

Η καταγραφή στο συγκεκριμένο διάγραμμα γίνεται με βάση τις φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις των άλμπουμ σε συνδυασμό με το σύνολο των ψηφιακών ακροάσεων ανά εβδομάδα.

Από το 1956 που ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή των δεδομένων, μόνο τέσσερα είναι τα δημοφιλέστερα άλμπουμ που έχουν καταφέρει να παραμείνουν 500 ή περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες στο chart.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Music, την πρώτη θέση με συνολικά 937 εβδομάδες κατέχουν οι Pink Floyd με το «The Dark Side of the Moon», ενώ στη δεύτερη θέση με 539 εβδομάδες ακολουθεί το Best of άλμπουμ των Bob Marley and The Wailers και την τρίτη θέση απολαμβάνουν με ισάριθμες εβδομάδες οι Journey με το δικό τους «Greatest Hits». Οι Metallica φυσικά ακολουθούν στην τέταρτη θέση με 500 εβδομάδες παραμονής.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το άλμπουμ των Metallica διατηρεί επίσης το ρεκόρ για τις περισσότερες πωλήσεις από το 1991 (όταν η Nielsen ξεκίνησε την καταγραφή των στοιχείων) μέχρι σήμερα, έχοντας ξεπεράσει τα 16,83 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker