kiss-logo
Now playingPOPULAR THE WEEKND,MADONNA,PLAYBOI CARTI
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Αυτοί είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι καλλιτέχνες του 2018

Οι U2 εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους καλύτερα αμειβόμενους...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Όπως συνέβη και το προηγούμενο έτος, οι U2 εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους καλύτερα αμειβόμενους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως την κατέγραψε το περιοδικό Billboard.

Τα περισσότερα από τα έσοδα που εμφανίζει το συγκρότημα του Bono και της παρέας του, προέρχονται από την πολύ επιτυχημένη «Joshua Tree Tour», μια περιοδεία που περιλάμβανε 28 συναυλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και απέφερε 54,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το άλμπουμ των U2, «Songs of Experience», που κυκλοφόρησε το 2017 και συνοδεύτηκε από την ομώνυμη περιοδεία, λειτούργησε υποστηρικτικά στην προώθηση της περιοδείας του συγκροτήματος και για τον επόμενο χρόνο. Το άλμπουμ, κατάφερε με την κυκλοφορία του να σημειώσει πωλήσεις της τάξης των 186.000 αντιτύπων μόνο στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας από την κυκλοφορία του, ρεκόρ που ξεπέρασε κάθε άλλο άλμπουμ της ροκ μουσικής.

Στην τρίτη θέση του Top 10, των καλλιτεχνών με τα περισσότερα έσοδα για το 2018 μέχρι σήμερα, συναντάμε τους Metallica που πέρυσι ήταν στη 15η θέση του καταλόγου και των οποίων τα έσοδα πλησιάζουν τα 8,7 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα του συγκροτήματος προέρχονται από τις πωλήσεις του άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2016 και χάρη στο οποίο κατάφεραν να πουλήσουν 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ed Sheeran, που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, υπήρξε ο καλλιτέχνης που ακούστηκε περισσότερο στους διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς χάρη στις δυο επιτυχίες του, («Perfect» και «Shape of You»), ενώ τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη ξεπέρασαν το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Guns N' Roses, των οποίων τα έσοδα που προέρχονται από την τρίτη χρονιά της περιοδείας τους «Not in This Lifetime», τους έφερε στην όγδοη θέση από τη θέση Νο.2 στην οποία τους συναντήσαμε πέρυσι. Σύμφωνα με την ανάλυση των εσόδων του συγκροτήματος, το 39% αυτών προέρχεται από την ψηφιακή μουσική αγορά.

 

Δείτε τον κατάλογο με τους 10 καλύτερα αμειβόμενους καλλιτέχνες του Billboard για το 2018 μέχρι σήμερα:

1. U2
2. Garth Brooks
3. Metallica
4. Bruno Mars
5. Ed Sheeran
6. Lady Gaga
7. Billy Joel
8. Guns N' Roses
9. Roger Waters
10. Coldplay.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker