kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Είναι ο Enrique Iglesias ο «βασιλιάς της Latin Pop»;

Ο Enrique Iglesias είναι αναμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες στην αγορά της Λατινικής Αμερικής...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Enrique Iglesias είναι αναμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Έχει κυκλοφορήσει αισίως δέκα στούντιο άλμπουμ και δυο greatest hits συλλογές, ενώ οι δίσκοι του έχουν χαρακτηριστεί πολυπλατινένιοι σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου.

Στο ενεργητικό του προσμετρά ακόμα, δέκα παγκόσμιες περιοδείες που συγκέντρωσαν περισσότερους από 10 εκατομμύρια οπαδούς και έχει ερμηνεύσει ζωντανά τις επιτυχίες του σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ, το Κέιπ Τάουν, το Μινσκ, το Λονδίνο, το Βελιγράδι, το Σαντιάγο και το Μεξικό μεταξύ πολλών άλλων.

Οι συνολικές πωλήσεις των δίσκων του σε άλμπουμ και σινγκλ ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο, μια διάκριση που τον καθιστά έναν από τους Ισπανούς καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δισκογραφική διαδρομή του Enrique καταγράφει περισσότερα από 150 Νο.1 τραγούδια και μέχρι σήμερα είναι κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες νούμερο ένα επιτυχίες και μάλιστα για τη μεγαλύτερη διάρκεια στους κατάλογους των επιτυχιών.

Πρόκειται λοιπόν σίγουρα για έναν από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες του latin ρεπερτορίου όλων των εποχών, ενώ κατέχει επίσης το ρεκόρ του καλλιτέχνη με τα περισσότερα Ισπανόφωνα σινγκλ στο Hot Latin Tracks chart του Billboard.

Πολλοί λοιπόν θεωρούν, ότι ο Enrique Iglesias κατέχει επάξια τον τίτλο του «βασιλιά της Latin Pop», καθώς το βιογραφικό του νεαρού τραγουδιστή, συνθέτη, ηθοποιού και παραγωγού συνεχίζει να εμπλουτίζεται μόνο από διαρκείς και σημαντικές επιτυχίες.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker