kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Η ιστορία των Queen, προσεχώς στη μεγάλη οθόνη

Το φιλμ ακολουθεί την πορεία των Queen, με επίκεντρο τη ζωή και τις προσωπικές ανησυχίες του τραγουδιστή Freddie Mercury...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Bohemian Rhapsody» είναι ο τίτλος του βιογραφικού φιλμ που αποτυπώνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του θρυλικού Βρετανικού ροκ συγκροτήματος των Queen. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Bryan Singer ενώ την προσαρμογή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Anthony McCarten.

Το φιλμ ακολουθεί την πορεία των Queen, με επίκεντρο τη ζωή και τις προσωπικές ανησυχίες του frontman και τραγουδιστή Freddie Mercury, από την ίδρυση μέχρι και την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Live Aid festival που πραγματοποιήθηκε το 1985.

Ο Brian May και ο Roger Taylor, που υπήρξαν συνιδρυτές του συγκροτήματος και συμπαραγωγοί της βιογραφικής ταινίας είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το αποτέλεσμα της ταινίας, καθώς το βασικό πρόβλημα ήταν η πιστή αναπαραγωγή της φωνής του τραγουδιστή τους.

Ο βασικός παραγωγός του «Bohemian Rhapsody», Graham King, αποκαλύπτει μέσα από την πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να ενσωματώσουν την αληθινή φωνή του Freddie Mercury στην ταινία.

Αν και τον ρόλο του διάσημου τραγουδιστή ενσαρκώνει ο ηθοποιός Rami Malek, οι παραγωγοί της ταινίας έχουν καταφέρει να ντουμπλάρουν τη φωνή του με την αληθινή φωνή του Mercury σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Οι πρωτότυπες ηχογραφήσεις προήλθαν από τις αυθεντικές master tapes των Queen ενώ ένα άλλο μέρος των φωνητικών έχει αποδοθεί από τον Καναδό τραγουδιστή Marc Martel.

«Κυριολεκτικά, μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου και να ακούσεις τον ίδιο τον Freddie», δηλώνει ο King στον δημοσιογράφο του περιοδικού Rolling Stone.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker