kiss-logo
Now playingGIVE IT TO ME TIMBALAND feat NELLY FURTADO
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Το συγκρότημα των Coldplay ενηλικιώθηκε

Ο Chris Martin και η παρέα του συμπλήρωσαν το 18ο έτος τους στη δισκογραφία...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ενηλικιώθηκαν πρόσφατα οι Coldplay. Ο Chris Martin και η παρέα του συμπλήρωσαν το 18ο έτος τους στη δισκογραφία, καθώς το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Parachutes», κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου του 2000. Το άλμπουμ που άνοιξε στο συγκρότημα τον δρόμο προς την επιτυχία, κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία από την εταιρία Parlophone Records.

Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε σε συμπαραγωγή του συγκροτήματος και του Βρετανού παραγωγού Ken Nelson, αποτέλεσε όχημα προς την επιτυχία χάρη στα σινγκλ που περιλάμβανε: «Shiver», «Yellow», «Trouble» και «Don't Panic».

Το άλμπουμ γνώρισε εμπορική επιτυχία και έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον μουσικό τύπο. Έγινε οκτώ φορές πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία και έφερε στο συγκρότημα ένα βραβείο Grammy το 2002, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το άλμπουμ έφτασε μέχρι το Νο.51 του Billboard 200 chart και έγινε διπλά πλατινένιο.

Επιπλέον, το Parachutes είναι το 19ο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας για τον 21ο αιώνα και οι συνολικές πωλήσεις του ξεπερνούν τα 8.5 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το περιοδικό Rolling Stone το έχει συμπεριλάβει στη λίστα του με τα 100 καλύτερα άλμπουμ του 2000 και ήταν ένα από τα άλμπουμ που με την κυκλοφορία τους έχουν επαναπροσδιορίσει την Britpop με τη μέχρι τότε μορφή της.

Το «Parachutes» είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ που ξεχωρίζει με την πρώτη ακρόαση και που, ύστερα από 18 χρόνια, εξακολουθεί να είναι ακόμα πολύ επίκαιρο και υποβλητικό. Αν δεν το θυμάστε, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω ένα από τα τραγούδια που επίσης έγιναν 18 ετών:

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker