kiss-logo
Now playingWHAT A FEELING GLOBAL DEEJAYS
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Η Annie Lennox είναι η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σκωτία

Η Annie Lennox ανακηρύχθηκε πρόσφατα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Annie Lennox ανακηρύχθηκε πρόσφατα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης.

Η τραγουδίστρια και ψυχή των Eurythmics, είναι η πρώτη γυναίκα που κατακτά ένα τόσο σημαντικό αξίωμα στο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας.

Η Annie Lennox, ίδρυσε το συγκρότημα των Eurythmics μαζί με τον κιθαρίστα και συνθέτη David Stewart, στις αρχές της δεκαετίας του '80, ενώ αποχώρισε από το συγκρότημα το 1992 για να ακολουθήσει την προσωπική της διαδρομή στη μουσική βιομηχανία.

Μέσα από την πορεία της στη δισκογραφία, η Lennox έχει διακριθεί ως μια από τις 100 σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone, ενώ έχει επίσης κερδίσει τον τίτλο της σπουδαιότερης εν ζωή λευκής τραγουδίστριας της soul, σύμφωνα με τη λίστα του VH1.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2008, η Lennox είχε στο ενεργητικό της, κοινές πωλήσεις από την προσωπική της καριέρα αλλά και από τους Eurythmics, που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Caledonian University της Γλασκόβης, αναγνώρισε στην Annie Lennox την ύψιστη τιμή, ανακηρύσσοντάς την πρύτανη του πανεπιστημίου, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου στην πανεπιστημιούπολη της μεγαλύτερης πόλης της Σκωτίας.

Η ηλικίας 63 ετών τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, παρότι δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ένα πτυχίο, αποδεχόμενη την τιμητική αυτή διάκριση δήλωσε φανερά συγκινημένη: «Το να βλέπει κανείς μια γυναίκα που προέρχεται από την εργατική τάξη να κατακτά ανώτερα πανεπιστημιακά αξιώματα είναι τόσο σπάνιο όσο το να βλέπει κανείς καγκουρό στην Ανταρκτική».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker