kiss-logo
Now playingI'M GOOD (BLUE) DAVID GUETTA, BEBE REXHA
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Δικαστική διαμάχη 100 εκατομμυρίων για τον Ed Sheeran

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δικαιωμάτων του Marvin Gaye αλλά και του Ed Townsend, μηνύουν για δεύτερη φορά τον Ed Sheeran...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δικαιωμάτων του Marvin Gaye αλλά και του Ed Townsend, μηνύουν για δεύτερη φορά τον Ed Sheeran καθώς η δικαστική διαμάχη δεν έχει τελεσιδικήσει.

Ο Gaye, που απεβίωσε το 1984 και ο Townsend που έφυγε από τη ζωή το 2003 υπήρξαν δημιουργοί της κλασικής επιτυχίας της Motown Records, «Let's Get It On». Για την ακρίβεια, τo τραγούδι είχε κυκλοφορήσει το 1973 από τη θυγατρική εταιρεία της Motown, Tamla Records.

Τώρα, οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού, διεκδικούν από τον Ed Sheeran το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενοι ότι ο νεαρός τραγουδοποιός έχει αντιγράψει τη βασική μελωδία και τον ρυθμό για τη δημιουργία της σύνθεσής του, «Thinking Out Loud».

Πρόκειται για μια νέα - δεύτερη κατά σειρά αγωγή για το ίδιο θέμα, καθώς ο Sheeran είχε κληθεί να απολογηθεί για το πιθανό αδίκημα πριν από δυο χρόνια όταν οι κληρονόμοι του Edward Townsend Jr είχαν κινηθεί νομικά ενάντιων του.

Η νέα αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 28 Ιουνίου ενώ αυτή τη φορά η αγωγή στρέφεται επίσης κατά της συνεργάτιδας του Sheeran, Amy Padge αλλά και των δισκογραφικών εταιριών Atlantic Records, Warner Music Group, Sony και Asylum Records.

Ο Ed Sheeran πάντως, αρνείται κάθε κατηγορία, δηλώνοντας ότι τα δυο τραγούδια, το «Thinking Out Loud» και το «Let's Get It On», έχουν μερικά κοινά σημεία καθώς τα μουσικά τους μέρη είναι «εξαιρετικά συνηθισμένα».

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker