kiss-logo
Now playingALEJANDRO LADY GAGA
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Στις δικαστικές αίθουσες οι Radiohead και Lana Del Rey

«Οι δικηγόροι τους ήταν αμείλικτοι, όμως θα τους αντιμετωπίσουμε στο δικαστήριο», δηλωσε η Lana Del Rey...
Text Size:
  • A
  • A
  • A

lana_tweet.png

Από το twitter της Lana Del Rey
Από το twitter της Lana Del Rey
By
KISS 929

Η Lana Del Rey επιβεβαίωσε ότι οι Radiohead την μήνυσαν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. «Οι δικηγόροι τους ήταν αμείλικτοι», ήταν τα λόγια της Αμερικανής ποπ τραγουδίστριας.

Η Del Rey, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Tweeter, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι η βρετανική ροκ μπάντα έχει καταθέσει αγωγή εναντίων της υποστηρίζοντας ότι η σύνθεσή της «Get Free» ήταν εμπνευσμένη από την επιτυχία του συγκροτήματος «Creep» που κυκλοφόρησε το 1992.

«Είναι αλήθεια για την αγωγή», αναφέρει η Del Rey στο tweet της. «Αν και γνωρίζω ότι το τραγούδι μου δεν ήταν εμπνευσμένο από το Creep, οι Radiohead αισθάνθηκαν ότι ήταν και για αυτό τον λόγο απαιτούν το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων - προσφέρθηκα να τους παραχωρήσω μέχρι και 40% τους τελευταίους μήνες, απάντησαν όμως ότι δεν θα δεχόταν τίποτα λιγότερο από το 100. Οι δικηγόροι τους ήταν αμείλικτοι, όμως θα τους αντιμετωπίσουμε στο δικαστήριο».

Η υπό αμφισβήτηση σύνθεση της Lana Del Rey, «Get Free» είναι πάντως καταχωρημένη αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα, στα ονόματα των Del Rey, Kieron Menzies και Rick Nowels.

Από την άλλη μεριά, εκπρόσωπος των Radiohead δήλωσε στο περιοδικό Billboard ότι η μπάντα δεν έχει επί του παρόντος κανένα σχόλιο για το θέμα.

Η Lana πάντως δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία τραγουδοποιός που αντιμετωπίζει μια τόσο δημιουργική δυσκολία. Ο Robin Thicke και ο Pharrell Williams εξακολουθούν να αμφισβητούν την απόφαση του δικαστηρίου του 2015, που αναφέρει ότι έλαβαν παράνομα samples από τραγούδι του Marvin Gaye για την επιτυχία τους Blurred Lines, ενώ ο Sam Smith πρόσφατα συμφώνησε να παραχωρήσει ένα μέρος από τα δικαιώματα του Stay With Me αφού δέχτηκε ότι είναι παρόμοιο με την κλασική επιτυχία των Tom Petty and the Heartbreakers, I Won’t Back Down.

Μπορείτε να συγκρίνετε, ακούγοντας παρακάτω, τα δύο τραγούδια και να βγάλετε το δικό σας πόρισμα!

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker