kiss-logo
Now playingFALLIN' ALICIA KEYS
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή η France Gall

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε για την απώλεια: «Αφήνει πίσω της τραγούδια που όλοι στη Γαλλία γνωρίζουν»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας στη Γαλλία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η France Gall απεβίωσε το πρωί της Κυριακής 7 Ιανουαρίου.

Η διάσημη τραγουδίστρια υπήρξε εμβληματική περσόνα της δεκαετίας του '60 και του κινήματος των Yé-yé. Η Gall υπέφερε από καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια και είχε αναγκαστεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Παρισιού τον περασμένο μήνα για σοβαρή λοίμωξη. Ήταν 70 ετών.

Ήταν κόρη του στιχουργού Ρόμπερτ Γκαλ, ο οποίος είχε γράψει τραγούδια και για την Edith Piaf μεταξύ άλλων. Η Gall κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ "Ne so sois pas si bête" παράλληλα με τα γενέθλιά της στην ηλικία των 16 ετών. Το δεύτερο single "N'oucoute pas les idoles" (γραμμένο από τον Serge Gainsbourg) έφτασε σύντομα στην κορυφή του γαλλικού pop chart.

Η France Gall γνώρισε μεγάλη επιτυχία ξανά, με την κυκλοφορία του «Ella, Elle l'a» που ήταν αφιερωμένο στο έργο και τη μουσική της σπουδαίας Ella Fitzgerald.

Μετά τη συνταξιοδότησή της από τη μουσική βιομηχανία στα μέσα της δεκαετίας του '90, η Gall αφιέρωσε τη ζωή της στις ανθρωπιστικές δραστηρίοτητες.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε για την απώλεια: «Αφήνει πίσω της τραγούδια που όλοι στη Γαλλία γνωρίζουν και έδωσε ένα παράδειγμα μιας ζωής αφιερωμένης στους άλλους».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker